"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Βόλος : Σβήνει σήμερα τις μηχανές η Χαλυβουργία και 300 εργαζόμενοι μπαίνουν σε αναστολή εργασίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

ιαστάσεις… πανδημίας λαμβάνουν οι περιπτώσεις βιομηχανιών που αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω της υγειονομικής κρίσης.
«Βαριές» βιομηχανίες αποφάσισαν να «σβήσουν τις μηχανές τους» και να αναστείλουν τις συμβάσεις εργασίας του προσωπικού τους, καθώς ο τζίρος και οι παραγγελίες τους έχουν σχεδόν μηδενιστεί και έχουν αποθεματοποιήσει εμπορεύματα για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς, όταν επιστρέψει η κανονικότητα.

Μετά τη Sovel, αναστέλλει από σήμερα τη λειτουργία της και η Χαλυβουργία, λόγω έλλειψης πρώτων υλών και μείωσης των παραγγελιών. Οι 300 εργαζόμενοι στο ελασματουργείο και στο εργοστάσιο του Βελεστίνου εντάσσονται στα μέτρα ενίσχυσης της Κυβέρνησης.


Η παραγωγική διαδικασία μηδενίζεται και η εταιρεία ανακοίνωσε στο προσωπικό ότι αύριο θα καταβληθεί το δεκαπενθήμερο του Απριλίου, το Δώρο του Πάσχα, αλλά και διατακτική 200 ευρώ.

Το πρώτο μεγάλο «κρούσμα» αναστολής παραγωγής ήταν η Viohalco που ανέστειλε την παραγωγική δραστηριότητα των θυγατρικών εταιριών Σιδενόρ και Sovel.


Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ενώ και οι διοικητικοί υπάλληλοι των εταιριών σε καθεστώς μερικής απασχόλησης, αν και οι εμπορικές δραστηριότητες και η παραλαβή πρώτων υλών θα συνεχιστούν απρόσκοπτα.

Στη Χαλυβουργία θα οριστούν 20 άτομα ως προσωπικό ασφαλείας.

Στη ΒΙΠΕ έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους και βιοτεχνίες τροφίμων και ποτών. «Βροχή» έπεσαν τα προσωρινά «λουκέτα» γιατί βασικό τους κανάλι είναι οι χώροι εστίασης και τα ξενοδοχεία. Τα περιοριστικά μέτρα με κλείσιμο ταβερνών, εστιατορίων και ξενοδοχείων έχουν προκαλέσει ραγδαία μείωση των πωλήσεών τους. Στο πλαίσιο αυτό, επιχειρήσεις που απασχολούν τρια με τέσσερα άτομα προσωπικό έχουν κατεβάσει ρολά αναστέλλοντας παράλληλα και τις συμβάσεις των εργαζομένων τους.

e-thessalia.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης