"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Βόλος: Φεύγει η 32η Ταξιαρχία από το Στρατόπεδο «Γεωργούλα».

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εντονη αντίδραση εκφράζει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β. Σποράδων για πληροφορίες που αναφέρουν ότι έχει ληφθεί απόφαση για μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Βόλο. Η μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας εντάσσεται στο σχέδιο δημιουργίας της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΔΕΠ). Με την υλοποίηση του νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού όλες οι μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θα βρίσκονται υπό μια Διοίκηση, υπεύθυνη για την εκπαίδευση και φυσικά για τις επιχειρήσεις. Οι δυνάμεις που θα περιλαμβάνει η ΔΔΕΠ θα είναι: Η 32 ΤΑΞ ΠΝ (32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών), η 1 ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ (1η Ταξιαρχία Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών), η 71 Α/Μ ΤΑΞ (71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία), η ΔΥΚ (Διοίκηση Υποβρύχιων Καταδρομών) και η 31 ΜΕΕΔ (Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας & Διάσωσης).

Στην δήλωσή της η κ. Κολυνδρίνη αναφέρει τα εξής: “Ηχηρό χτύπημα για την πόλη του Βόλου είναι η σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες απόφαση του Υπουργείου Άμυνας για μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Βόλο, παρά τις έντονες αντιδράσεις σύσσωμης της τοπικής μας κοινωνίας. Μια απόφαση που ενδεχομένως υπηρετεί τις ανάγκες της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά αποδυναμώνει μια ολόκληρη πόλη. Αντισταθμιστικά οφέλη όπως μας διαβεβαίωνε ο Υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος δεν υπάρχουν και δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν, πέραν του ότι δεχόμαστε ως κοινωνία οικονομική αφαίμαξη. Το συγκεκριμένο στρατόπεδο είναι το μεγαλύτερο στο Βόλο και η μεταφορά του θα προκαλέσει πολλά και ποικίλα προβλήματα στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Μία τέτοια απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί χωρίς να συνυπολογισθούν όλες οι παράμετροι. Τέτοιοι σχεδιασμοί ενέχουν έναν ηθικό, κοινωνικό και οικονομικό κίνδυνο. Η πόλη του Βόλου και ο Νομός Μαγνησίας δεν αντέχουν άλλη αφαίμαξη. Μία τέτοια απόφαση θα κλονίσει σοβαρά όλο τον οικονομικο-κοινωνικό ιστό του Νομού μας. Χίλια περίπου άτομα, στελέχη, στρατιώτες και πολιτικό προσωπικό, χωρίς να συνυπολογίσουμε και τις οικογένειές τους, που καθημερινά δίνουν ζωή στην τοπική κοινωνία και οικονομία θα πρέπει να φύγουν από το Βόλο, μια πόλη που τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί πολλαπλά χτυπήματα λόγω της οικονομικής κρίσης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας. Οι αποφάσεις πλέον αυτών που έχουν τις τύχες της χώρας μας στα χέρια τους θα πρέπει να είναι τέτοιες, που να βοηθούν στην ανάπτυξη των πόλεων και όχι στην κοινωνική και οικονομική συρρίκνωσή  τους και φυσικά αυτό να ισοσταθμίζεται με τις ωφέλειες και την καλύτερη δυνατή απόδοση των Ενόπλων Δυνάμεων μας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης