"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

“ΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ”

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

 

 

Η ιδιοκτησία της γής στην Ελλάδα, καθώς και η δυνατότητα πολλαπλασιασμού της αξίας της με την ανέγερση σ’ αυτή κάποιου κτιρίου, υπήρξε διαχρoνικά το “σκληρό νόμισμα” της ελληνικής ανάπτυξης, αλλά και το μοτέρ της ατομικής και συνολικής οικονομικής μεγέθυνσης της χώρας.

 

Αυτές οι ιδιότητες, σε συνδυασμό με τη γενικευμένη μικροϊδιοκτησία στην Ελλάδα σε αντίθεση με την υπερσυγκέντρωση γης και ακινήτων που χαρακτηρίζει πολλές ευρωπαϊκές χώρες, έδινε την αίσθηση ενός ιδιότυπου “λαϊκού καπιταλισμού”, με τα καλά του και τα κακά του.

 

Το ζήτημα είναι ότι όλα αυτά συνιστούσαν το υπόβαθρο για τον “τρόπο που γίνονται οι δουλειές στην Ελλάδα”, αλλά και της οργάνωσης της ζωής των ανθρώπων. Αλλά όλα αυτά μέχρι χθες. Εδώ και λίγα χρόνια η χώρα έχει εισέλθει σε μία πρωτόγνωρη εποχή μη κανονικότητας, μη ομαλότητας, όπου όλα σχεδόν τα χθεσινά υπόβαθρα έχουν αποσαρθρωθεί.

 

Αποκλείεται όμως μία ολόκληρη κοινωνία να επιτρέψει στον εαυτό της να γίνει έρμαιο των εξελίξεων. Πλέοντας σε άγνωστα, ταραγμένα και ενδεχομένως επικίνδυνα νερά χωρίς αυτόματο πιλότο πια, είμαστε υποχρεωμένοι να εμβαθύνουμε και να αντιληφθούμε τον μηχανισμό των εξελίξεων, ώστε να μπορέσουμε να τις επηρεάσουμε επ’ ωφελεία μας.

 

Η ανάδειξη αυτή είναι το αντικείμενο της Ημερίδας :

 

“ΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ”

την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 και ώρα 6 μ.μ. – 9μ.μ.

Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου,

Νίκης 4, Σύνταγμα, 1ος όροφος.

Εισηγητές :

 

  • Κώστας Κωστής, Καθηγητής Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών¨:

        Διαμόρφωση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας γης στη Ελλάδα – οι σύγχρονες τάσεις διεθνώς

 

  • Παναγιώτης Χατζηπάνος, Δρ Πολιτικός Μηχανικός, StrategicPortfolio Management Consultant for the Built Environment, Πρόεδρος Ινστιτούτου Διοίκησης Έργων (PMI- Greece) και τουASCE Hellenic Section:

        Το ακίνητο στην Ε.Ε. : Αναπτυξιακή διάσταση, διαχείρηση και γνωστικές προκαταλήψεις

 

  • Κώστας Βαρελίδης, Πολιτικός Μηχανικός:

        Η πολιτική οικονομία της γης στην Ελλάδα και ο κλάδος των κατασκευών : προβλήματα και προοπτικές

 

 

Συντονιστής:

  • Γιώργος Χατζηστεργίου, Πολιτικός Μηχανικός

 

Η ημερίδα διοργανώνεται από το ΚΕΜ (Κοινωνικό Εργαστήριο Μηχανικών), αξιοποιώντας την εθελοντική προσφορά εργασίας μελών (και μη) του ΤΕΕ και διακεκριμένων επιστημόνων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σ’ αυτά τα πεδία.

 

Η ημερίδα θα έχει τη μορφή στρογγυλής τράπεζας, όπου πέραν των εισηγητών ο λόγος θα δίνεται και στους παρευρισκομένους. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης