"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Γιορτή μανιταριού στα Μετέωρα -Eνα μοναδικό γεγονός στην Ελλάδα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η 4η Γιορτή Μανιταριού θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 7, 8 & 9 Σεπτεμβρίου στην Καλαμπάκα. Η γιορτή αυτή, που διοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, έχει γίνει θεσμός πλέον για την περιοχή, ενώ οι προσδοκίες όλων έχουν αυξηθεί μετά τη μεγάλη επιτυχία των τριών προηγούμενων διοργανώσεων.

Έτσι και φέτος πολλές θα είναι οι δράσεις που περιμένουν τους συμμετέχοντες. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εξορμήσεις στο βουνό για κυνήγι τρούφας και συλλογή – ταυτοποίηση μανιταριών, σεμινάρια, δράσεις για παιδιά και καλλιτεχνικά δρώμενα, ενώ πολλοί σεφ θα ετοιμάσουν για τους επισκέπτες της Γιορτής μανιταρολιχουδιές και τρουφομακαρονάδες.

Στόχος του Μουσείου είναι μέσω της Γιορτής, αφενός οι επισκέπτες να εξοικειωθούν με τον κόσμο των μανιταριών, αφετέρου να αναδειχθεί η υψηλή διατροφική και γευστική τους αξία. Γι’ αυτό κάθε δράση της Γιορτής προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ!

Σεφ θα ετοιμάσουν για τους επισκέπτες της Γιορτής μανιταρολιχουδιές και τρουφομακαρονάδεςΣεφ θα ετοιμάσουν για τους επισκέπτες της Γιορτής μανιταρολιχουδιές και τρουφομακαρονάδες

Η 4η Γιορτή Μανιταριού έχει την υποστήριξη των επαγγελματιών της περιοχής, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Μετεώρων, των Μανιταρόφιλων Ελλάδας και των μανιταροφιλικών οργανώσεων Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Πολλές οι δράσεις για τα παιδιά στην 4η Γιορτή Μανιταριού

Όλοι ανυπομονούν για την 4η Γιορτή Μανιταριού! Όχι μόνο οι φίλοι των μανιταριών που θα τους δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχουν σε πολλές δράσεις και να γευτούν πληθώρα μανιταριών αλλά και οι μικροί φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και Μουσείου Μανιταριών για τους οποίους έχουν ανακοινωθεί παραστάσεις και εργαστήρια.

 Η ομάδα του Magic Castle Entertainment εχει αναλάβει τη διασκέδαση των παιδιών  Η ομάδα του Magic Castle Entertainment εχει αναλάβει τη διασκέδαση των παιδιών

Οι υπεύθυνοι του Μουσείου εμπιστεύονται και φέτος τη διασκέδαση των παιδιών σε αυτούς που χάρισαν μοναδικές στιγμές χαράς και παιχνιδιού στην προηγούμενη Γιορτή. Έτσι, η ομάδα του Magic Castle Entertainment, ο Κοσμάς Παναγιώκας, η Χρύσα Παπαγεωργίου και μέλη του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων θα μας περιμένουν εκεί!

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, στις 6:30 μμ., η έναρξη της Γιορτής γίνεται για τα παιδιά με τον ξυλοπόδαρο Λέλο, τον μάγο Desdinova, ενώ η Χρύσα Παπαγεωργίου, θα επιμεληθεί τη ζωγραφική προσώπου. Στις 8:00μμ., το θέατρο σκιών του Κοσμά Παναγιώκα παίρνει τη σκυτάλη.

Παραστάσεις και εργαστήρια ετοιμάζει για τους μικρούς φίλους το μουσείο Παραστάσεις και εργαστήρια ετοιμάζει για τους μικρούς φίλους το μουσείο

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στις 12:00 μμ, τα παιδιά θα περιμένει στην πλατεία Ρήγα Φεραίου η κλόουν Bella. Παράλληλα, η Χρύσα Παπαγεωργίου θα ζωγραφίζει τα χαμογελαστά τους πρόσωπα! Στις 7:30μμ, ο μάγος Alex θα προσθέσει στη Γιορτή λίγες… μαγικές πινελιές. Εκεί θα είναι και η κλόουν Bella!

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, στις 10:00π.μ, οι κυρίες Γωγώ Αλεξίου, Μαίρη Μπούρα και Ελένη Ταμπρατζή, μέλη του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων, στήνουν ένα εργαστήριο ζωγραφικής στην πλατεία. Εκεί θα είναι και η Χρύσα Παπαγεωργίου συνεχίζοντας τη ζωγραφική προσώπου.

Λιχουδιές με μανιτάρια για μικρούς και μεγάλους Λιχουδιές με μανιτάρια για μικρούς και μεγάλους

Καθιερωμένο ραντεβού απανταχού μανιταρόφιλων Καθιερωμένο ραντεβού απανταχού μανιταρόφιλων

Είναι σίγουρα μια Γιορτή που θα σας μείνει αξέχαστη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης