"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Γιορτή ποίησης και μουσικής στη Σουίτα

lafarm

Σχετικά άρθρα

KEFALAS HLIAS
Την Παρασκευή 5-6-2015 και ώρα 8.30 μμ στο Αρτ Καφέ Σουίτα της οδού Σαράφη στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του νέου ποιητικού βιβλίου του Ηλία Κεφάλα με τίτλο “Τα Λιλιπούτεια”.

Πρόκειται για μια δίγλωσση έκδοση σε ελληνική και γαλλική γλώσσα μιας νέας σειράς ποιημάτων με χαρακτηριστικό γνώρισμα το σύντομο και το λυρικό στοιχείο της έκφρασης. Τα ποιήματα αυτά χωρίς να είναι χαϊκού ή επιγράμματα, αν και τα προϋποθέτουν στην αρχική έμπνευση και σύνθεσή τους, ξεκινούν από τον ένα στίχο και φθάνουν κάποιες φορές στη δεκάδα ή ελάχιστα λίγο παραπάνω, προσπαθούν να δώσουν μια ενιαία και ολοκληρωμένη εικόνα για το συμβαίνει μέσα μας και γύρω μας, εντάσσοντας την κάθε προβληματική τους μέσα στο φυσικό περιβάλλον που μας συνέχει και μας αναδεικνύει.

Για τα Λιλιπούτεια έχουν γραφτεί ενθουσιώδεις κριτικές από τους ανθρώπους της λογοτεχνίας, επισημαίνοντας πάντα το δύσκολο της απόδοσης ενός ολοκληρωμένου νοήματος μέσα σε στιγμιαίο εκφραστικό διάστημα.

Ο Ηλίας Κεφάλας γεννήθηκε στα Τρίκαλα και ύστερα από μια μακρά απουσία για σπουδές και εργασία στην Αθήνα επανήλθε στον γενέθλιο τόπο, όπου εξακολουθεί να διακονεί τη λογοτεχνία. Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 28 βιβλία από τα οποία 11 βιβλία ποίησης, 6 βιβλία δοκιμίου, 5 βιβλία πεζογραφίας, 5 βιβλία λογοτεχνίας για παιδιά και μία ανθολογία ποίησης.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Τζίνα Καλογήρου, Καθηγήτρια Λογοτεχνίας και Διδακτικής της στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (τομέας ΠΤΔΕ) και ο Θανάσης Νάκας Καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών του ιδίου τομέα, γνωστότατοι στον πνευματικό κόσμο από τα αναρίθμητα βιβλία πάνω στο αντικείμενό τους και τα προγράμματα επανεκπαίδευσης δασκάλων και καθηγητών.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από τον συνθέτη Ανδρέα Τσέγα, δάσκαλο πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων και τους συνεργάτες του μουσικούς Πρόδρομο Κούκο, βιολί, Κώστα Λάμπα, μπάσο, Θωμά Σιώμο, τραγούδι και Ιφιγένεια Καραγκούνη, τραγούδι. Θα παρουσιασθούν συνθέσεις του Ανδρέα Τσέγα πάνω σε ποίηση του Ηλία Κεφάλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης