"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Γιορτή ποίησης στη Λάρισα, με τρεις τρικαλινές παρουσίες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το 3ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης που διοργάνωσε το λογοτεχνικό περιοδικό και οι εκδόσεις ΘΡΑΚΑ στη Λάρισα. Από τα Τρίκαλα μετείχαν οι ποιήτριες Ελένη Αλεξίου, Γεωργία Κολοβελώνη και Βάσω Χριστοδούλου, με εκδοθείσες ήδη ποιητικές συλλογές.

Ο Χορίαμβος όπου φιλοξενήθηκε το Φεστιβάλ χθες βράδυ, γέμισε ασφυκτικά από κόσμο που άκουσε σχεδόν με κατάνυξη τους ποιητές να διαβάζουν τα ποιήματά τους.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο ποιητής και μέλος της ΘΡΑΚΑΣ Αντώνης Ψάλτης σημειώνοντας πως είναι πολύ εύκολο ν” αναρωτιόμαστε, το δύσκολο είναι να πράττουμε. Προτρέποντας τους παρευρισκόμενους να αφεθούν στην πράξη της τέχνης.

Ακόμη επισήμανε ότι ο σκοπός του Φεστιβάλ δεν είναι ν” αποτελέσει έναν αυτοχειροκροτούμενο θίασο αλλά κάθε χρονιά να δίνει βήμα σε νέες φωνές από τη Λάρισα, τη Θεσσαλία και όλη την Ελλάδα. Όπως έγινε φέτος με τη Μαρία Ζησάκη από τη Λάρισα που ζει στην Αθήνα, τους δύο νέους Λαρισαίους ποιητές Θανάση Τζίκα και Σταύρο Καρακωνσταντάκη, την Ειρήνη Καραγιαννίδου από τη Θεσσαλονίκη κοκ.
3oPanthessaliko festival poetry 3oPanthessaliko festival poetry

Το φεστιβάλ άνοιξε μ” ένα μικρό αφιέρωμα στη Λαρισαία ποιήτρια Λίνα Καράμπα, που δε μπόρεσε να παραβρεθεί για λόγους υγείας, για την οποία μίλησε ο Λαρισαίος ποιητής Κώστας Λάνταβος, αφού ήταν δική του πρόταση. Ο Κώστας Λάνταβος χαρακτήρισε τη Λίνα Καράμπα ως την πρώτη Λαρισαία ποιήτρια ολκής, ιδρυτικό μέλος του περιοδικού “Γραφή” και μέλος της πρώτης συντακτικής επιτροπής, έχει εκδώσει 6 ποιητικές συλλογές και μία στο διαδίκτυο. Το αφιέρωμα έκλεισε με την ανάγνωση τριών ποιημάτων της, ενώ ο Αντώνης Ψάλτης ανεβαίνοντας στο βήμα, υποσχέθηκε ένα ειδικό αφιέρωμα στη Λίνα Καράμπα και μάλιστα σύντομα.

Κατόπιν του αφιερώματος ξεκίνησε η “διαδικασία” απαγγελίας από τον εξ Ελασσόνος ποιητή, επίσης μέλος της ΘΡΑΚΑΣ, Γιώργο Σαράτση. Ακολούθησαν οι Ελένη Αλεξίου, Χρύσα Αλεξίου, Αλέξανδρος Αραμπατζής, Ειρήνη Βακαλοπούλου, Θάνος Γώγος, Κατερίνα Ζησάκη, Στάθης Ιντζές, Γιώργος Κασαπίδης, Ειρήνη Καραγιαννίδου, Σταύρος Καρακωνσταντάκης, Γεωργία Κολοβελώνη, Θανάσης Κριτσινώτης, Κώστας Λάνταβος, Θόδωρος Μπασιάκος, Σωτήρης Παστάκας, Δημήτρης Πέτρου, Δανάη Σιώζου, Πέτρος Σκυθιώτης, Κυριάκος Συφιλτζόγλου, Θανάσης Τζίκας, Λίνα Φυτιλή, Βάσω Χριστοδούλου.

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα μεγάλο πάρτι κατά τη διάρκεια του οποίου έγιναν οι πιο ωραίες… κουβέντες. Οι ποιητές απέδειξαν ότι δεν ξέρουν μόνο να γράφουν, ξέρουν και να ζουν.

 

Κωνσταντίνα Καρυδάκη
diavasisnet.gr

3oPanthessaliko festival poetry
Η κ. Βάσω Χριστοδούλου
3oPanthessaliko festival poetry
Η κ. ΕΛένη Αλεξίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης