"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.4 C
Trikala

Γιώργος Καϊκης: Εναγκαλισμοί, παντρολογήματα και μεταγραφές στο δήμο Τρικκαίων μπροστά στις κλάπες του Μάη

lafarm

Σχετικά άρθρα

« Σήμερα,  Δήμοι και περιφέρειες συμμετέχουν ενεργά στο σχεδιασμό και την  υλοποίηση της ανάπτυξης με γνώμονα τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή , τα συμφέροντα των λίγων και όχι της λαϊκής πλειοψηφίας, των πολλών.

Και στο Δήμο Τρικκαίων αυτό εξυπηρετεί  η δημοτική αρχή του κ. Παπαστεργίου αλλά και οι άλλες παρατάξεις που εμφανίζονται ως διεκδικητές της. Αυτό ακριβώς προσπαθούν να κρύψουν από το Τρικαλινό λαό,  μεταφέροντας  και στο δήμο μας το άθλιο παζάρι των αναβαπτίσεων , των  μεταγραφών , του διπολισμού και των δήθεν ανεξαρτητοποιήσεων που ζήσαμε πρόσφατα  στο λεγόμενο κεντρικό πολιτικό σκηνικό.

Για παράδειγμα το ψηφοδέλτιο του δημάρχου βαφτίζεται από τον ίδιο, από επιχειρηματικούς παράγοντες  αλλά και πολλά ΜΜΕ ως δήθεν «ανεξάρτητο»  τη  στιγμή που σ’ αυτό συμπεριλαμβάνονται πασίγνωστα στελέχη της ΝΔ και ο ίδιος ο δήμαρχος κατέχει επίσημα θέση εκλεκτού αντιπροσώπου στα συνέδρια της ΝΔ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια και τις παλαιότερες  δηλώσεις τοπικών βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που  χαρακτήρισαν το δήμαρχο ως  αρκετά συνεργάσιμο , κάτι δηλαδή σαν «το διαβολικά καλό Τράμπ» του Τσίπρα στον Aμερικάνο πρόεδρο.   

Επίσης, βλέπουμε πρώην επικεφαλής παρατάξεων , όπως ο κ.Χατζηγάκης , της γνωστής οικογένειας,  να στηρίζει το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου.

Εδώ ταιριάζει γάντι  και η χαρακτηριστική λαϊκή έκφραση « δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι». Άλλωστε με τη βοήθεια αυτών των πολιτικών  φίλων  και των «συνεργάσιμων»  κομμάτων τους  , είτε είναι στην κυβέρνηση  είτε στην αντιπολίτευση  , η δημοτική αρχή εφαρμόζει  την αντιλαϊκή πολιτική αυτά τα χρόνια.

Στο Δήμο Τρικκαίων δε θα μπορούσε να λείπει  βέβαια και η προσπάθεια στησίματος ενός δήθεν αντίπαλου δέους στη δημοτική αρχή με τον κάλπικο αυτοπροσδιορισμό του δήθεν προοδευτικού . Ένα τέτοιο ρόλο φαίνεται να αναλαμβάνει το ψηφοδέλτιο του κ. Κρεμμύδα με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ) και του κυβερνώντος Κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Άραγε  πόσο  «προοδευτικός» μπορεί να είναι ένας συνδυασμός που περιλαμβάνει όλους τους αντιδημάρχους της δημοτικής αρχής Λάππα , αλλά και τον ίδιο των πρώην δήμαρχο , που είχαν εκπληκτική στρατηγική σύμπλευση με τη δημοτική αρχή Παπαστεργίου;

Άλλωστε και η προ 6μήνου απόρριψη από τον κ.Λάππα της πρότασης του Δημάρχου για συνεργασία δεν έγινε για λόγους ουσιαστικών προγραμματικών διαφωνιών , αλλά καθαρά για λόγους εκλογικής σκοπιμότητας. «Πιστεύω ότι η πρόταση συνεργασίας που έκανε ο Δήμαρχος είναι κάτι το αυτοκτονικό… Γιατί έπειτα όλος ο υπόλοιπος πολιτικός χώρος θα μείνει πεδίο ελεύθερο για τις άλλες παρατάξεις. Οι επιπτώσεις θα ήταν δυσμενείς και για τους δυο μας.» είχε πει τότε ο κ. Λάππας., δείχνοντας το φόβο του  για τις συνέπειες από μια κίνηση που θα αποκάλυπτε τη στρατηγική ταύτιση της παράταξής του με τη   «νεοφιλελεύθερη και δεξιά»  πολιτική της δημοτικής αρχής. Άραγε πόσο  «προοδευτικός»  μπορεί να είναι ένας  υποψήφιος δήμαρχος όπως ο κ. Κρεμμύδας    που πήρε το «δαχτυλίδι» της διαδοχής από τον κ.Λάππα ;

Πόσο «προοδευτικός» είναι  ο συνδυασμός του  που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ , του Κόμματος που «ξέπλυνε» καλύτερα από καθέναν τις  «βρωμιές» των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων  ,που «ξεπλένει»   το αίμα και τα δολάρια της  πολιτικής των ΗΠΑ ,του ΝΑΤΟ και  του φασίστα Τράμπ,  που ψηφίζει και  εφαρμόζει με τα παραπάνω τα μνημόνια   της ΕΕ της Μέρκελ , του Γιούνκερ και του Μακρόν;

 Άραγε πόσο «προοδευτική»  πολιτική θα ακολουθήσει ένας υποψήφιος δήμαρχος όπως ο κ. Κρεμμύδας όταν δηλώνει ότι  «..ανήκω στο χώρο του ΠΑΣΟΚ…» αλλά και  «Δεν θα είχα πρόβλημα να πάρω και στήριξη από τη ΝΔ…»;

Επίσης ,σαν κρύο ανέκδοτο ακούγεται  η προσπάθεια στησίματος «αντίπαλου δέους» στη δημοτική αρχή από τη συμμαχία Σπαθή-Πολυμερόπουλου-Μητσιούλη. Όσο και να θέλουν να καλλωπίσουν τον υπό διαμόρφωση  συνδυασμό τους η παλιά σκουριά που κουβαλάνε δεν κρύβεται.

Ένας πρώην δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ , καταδικασμένος στη συνείδηση του Τρικαλινού λαού  , μ’έναν πρώην αντιδήμαρχο του Παπαστεργίου και ένα επικεφαλής δημοτικής παράταξης , που όσο και να ψάχνεις τις διαφορές τους από την κυρίαρχη πολιτική δε θα τις βρεις.

Όλοι αυτοί θα σας πουν ότι ενδιαφέρονται μόνο για τα τοπικά , ότι είναι ανεξάρτητοι , ότι έχουν όραμα και λύσεις για τα Τρίκαλα, ότι έχουν νέους ανθρώπους , φρέσκες ιδέες  και ποιος ξέρει πόσα άλλα που έχουμε μπουχτίσει ν’ ακούμε σε κάθε προεκλογική περίοδο.

Χορτάσαμε στον δήμο Τρικκαίων  όλα αυτά τα χρόνια και από σωτήρες και από “δυνατά” ονόματα ,  δήθεν “ανεξάρτητους” και «συνεργασίες προοπτικής»  που στο τέλος αποδείχθηκαν μια από τα ίδια

Η αλήθεια είναι ότι έχουν κοινή γραμμή πλεύσης την ανάπτυξη που συμφέρει του λίγους σε βάρος των πολλών.

Γι’ αυτό και τους είναι τόσο εύκολο να ζητάνε στήριξη  διάφορων  κομμάτων ,να μεταπηδούν από κόμμα σε κόμμα κι από συνδυασμό σε συνδυασμό , που υποτίθεται πριν τους χώριζε άβυσσος.

Αυτοί οι κατά τα’ άλλα ανεξάρτητοι τοπικοί σωτήρες είναι βαθιά εξαρτημένοι από μεγάλα επιχειρηματικά συνφέροντα , από την  πολιτική της ΕΕ, του  ΝΑΤΟ και των Αμερικανών στην περιοχή μας , από την εφαρμογή των  μεταμνημονιακών μνημονίων .

Σε όλους εσάς που αηδιάζετε και αγανακτείτε  απ’ αυτό το αποκρουστικό σκηνικό υπάρχει λύση υπάρχει διέξοδος. Σας καλούμε να συμπορευτείτε με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Γιατί στο δήμο μας υπάρχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ να αναδειχθούν στη δημοτική αρχή άνθρωποι που είναι ταγμένοι στα συμφέροντα των εργαζομένων που είναι αποφασισμένοι  να συγκρουστούν. Γιατί αυτό που θα ψηφίσετε  θα μείνει όλη την τετραετία μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο, δε θα μεταλλαχθεί , δε θα μεταπηδήσει αλλού  δε θα γίνει προϊόν συναλλαγής   δε θα γίνει άλλοθι στήριξης στην αντιλαϊκή πολιτική

Το κριτήριο ψήφου, δεν μπορεί να είναι τα πρόσωπα ή τα παχιά λόγια που ο καθένας λέει ή τη δηλώνει ο καθένας για τον εαυτό του. Γιατί αυτό που καθορίζει την ταυτότητα του καθενός, είναι ποια πολιτική στηρίζει, τη στάση κράτησε του απέναντι στα λαϊκά προβλήματα, στις αιτίες που τα δημιουργούν και την διέξοδο από την αντιλαϊκή πολιτική. Η στάση του στο κεντρικό ζήτημα της ανάπτυξης ,δηλαδή ποιος πληρώνει για την ανάπτυξη και ποιος από την άλλη την καρπώνεται, με ποιόν τάσσεται ο καθένας, με τα συμφέροντα των πολλών ή με τα συμφέροντα λίγων κι εκλεκτών . Αυτό είναι το κύριο κριτήριο για κάθε συνδυασμό  είτε έχει κομματική στήριξη, είτε εμφανίζεται ως δήθεν ανεξάρτητος.

Η Λαϊκή συσπείρωση είναι η μόνη δύναμη που αποκάλυπτε και αντιπάλευε την αντιλαϊκή πολιτική που προωθούσε η ΕΕ μέσω των κυβερνήσεων  , της περιφέρειας και του  δήμου, η μόνη δύναμη  που διεκδικούσε μέτρα στήριξης του λαού , που οι υποψήφιοί της ήταν παρόντες στους λαϊκούς αγώνες . ‘Ήταν η μόνη δύναμη που δε συμβιβάστηκε με το ξεροκόμματο που έριχναν όλοι οι διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής για να ξεγελάσουν το λαό.

Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να υπερασπιστούμε το λαό μέσα από τους καθημερινούς αγώνες , αλλά και να ηγηθούμε μιας τέτοιας προοπτικής ριζικών αλλαγών υπέρ του λαού . Γι’ αυτό απαιτείται ισχυροποίηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Τρικκαίων , στην περιφέρεια Θεσσαλίας, του ΚΚΕ στην ευρωβουλή και τη βουλή. 

Το κόκκινο ψηφοδέλτιο με το γαρίφαλο είναι η απάντηση στο μαύρο του φασισμού και του εθνικισμού, που δεν μπορούν να το δώσουν εκείνοι που τους είχαν συγκυβερνώντες,   συνομιλητές και τους ανέχονταν τα προηγούμενα   χρόνια. Το κόκκινο ψηφοδέλτιο είναι η απάντηση του λαού στις παγίδες που αρχίζουν να στήνονται μπροστά στις επερχόμενες εκλογές, είτε με νέα, είτε με αναπαλαιωμένα “πρόσωπα”, με ψεύτικα διλήμματα που κρύβουν την ουσία. Θέλουμε να έχουμε τη δημοτική αρχή, ώστε να αποτελέσει όπλο μαχητικό. Να είναι ισχυρή η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην ΕΕ και την κυβέρνηση. Να καθυστερήσουμε και να αποτρέψουμε τα χειρότερα που έρχονται.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες , τους αυταπασχολούμενους , τους νέους , τους άνεργους της περιοχής μας  και ιδιαίτερα εκείνους που νιώθουν αριστεροί και προοδευτικοί  να  βγάλουν τα συμπεράσματά τους,  να μην ψάχνουν τις μικροδιαφορές των άλλων συνδυασμών αντιλαϊκής κοπής, αλλά να κάνουν την πραγματική διαφορά, να συμπαραταχθούν με το πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο, γιατί  εκφράζει το συμφέρον της πλειοψηφίας του λαού και όχι τα συμφέροντα των λίγων . Να ψηφίσουν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, που στηρίζεται από το ΚΚΕ και από άλλους συνεπείς  αγωνιστές κι ανθρώπους του μόχθου. Να στηρίξουν τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ παρά τις όποιες διαφωνίες ή επιφυλάξεις διατηρούν , γιατί είναι το μοναδικό  στήριγμα στον αγώνα για να παλέψουμε για τις  σύγχρονες ανάγκες .

Το κάλεσμα που απευθύνουμε στον λαό της πόλης είναι κάλεσμα συνέπειας, αγωνιστικότητας, αισιοδοξίας και πρέπει να φτάσει παντού.  Έχουμε τη δύναμη να πάει σε κάθε γωνιά της πόλης, σε κάθε λαϊκό σπίτι. Εμπρός λοιπόν, αυτό το ρεύμα αλλαγής και αγώνα μπορεί να εκφραστεί και στην κάλπη! Δίνουμε τη μάχη για κάθε ψήφο. Δίνουμε τη μάχη για να είμαστε στον δεύτερο γύρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης