"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Γιώργος Σπαθής : Για μια ισόρροπη και ισότιμη ανάπτυξη του πανεπιστήμιου Θεσσαλίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Στη διαβούλευση  για την αναβάθμιση του πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και την κατανομή των τμημάτων δεν υπήρξε μέχρι σήμερα    καμιά  συγκροτημένη  πρόταση της δημοτικής αρχής, και ουδεμία  διαμόρφωση ενός πλαισίου που να θέτει τις  κόκκινες γραμμές διεκδίκησης και να βάζει  τέλος στην συζήτηση για «λουκέτο» σε τμήματα σχολών που λειτουργούν ήδη στα  Τρίκαλα.

Ενός πλαισίου που να απαντά    στο ζήτημα μιας βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης,  του πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλίας   με ακαδημαϊκά κριτήρια και προς  όφελος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Δεν έγινε ποτέ από τον δήμο Τρικάλων έως σήμερα  ενώ η διαβούλευση ολοκληρώνεται  .

Η τοποθέτηση του υπουργού παιδείας στο TRT και όσα αποκαλυπτικά είπε  συμβάλουν   στην σωστή ενημέρωση για τους εκτός των τοίχων παροικούντες, αλλά για μας  αποτελεί   ρουτίνα.

Η δημοτική αρχή θα πρέπει να ξέρει ότι απέναντι  στην  «εικονική πραγματικότητα»  υπάρχει και   η σκληρή αλήθεια  «της πραγματικής εικόνας».

Ζούμε τα  γεγονότα από πολύ κοντά και βιώνουμε στην πόλη την σκληρή καθημερινή πραγματικότητα την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Στο συλλαλητήριο της 12ης Ιουλίου που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία αποκαλύφθηκε  για μια ακόμα φόρα «γυμνή» η αλήθεια με το  φιάσκο της προχειρότητας που  δεν είχε ούτε  καν ένα ψήφισμα.

Είναι γνωστό πια ότι η παρούσα δημοτική αρχή δεν είναι  αρωγός και ούτε προσέγγισε ποτέ με πραγματικό ενδιαφέρον  τα προβλήματα της πανεπιστημιακής και φοιτητικής  κοινότητας , τις πραγματικές ανάγκες των σχολών στα Τρίκαλα του ΤΕΦΑΑ του ΤΕΙ και της ΣΜΥ.

Δυστυχώς ζούμε μια ακόμα χαμένη πενταετία.

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ανάλαφρα Φθινοπωρινά χτενίσματα με μπούκλες!

    Αντί να κάνουμε συλλαλητήρια να τρωγόμαστε & να ρίχνουμε ευθύνες στο Δήμαρχο, να παρακαλάμε τον κάθε εμμονικό Υπουργό, να ακούμε & να διαβάζουμε τον κάθε αλτρουιστή ταρτούφο με γιλέκο & αλογοουρά, δεν γυρνάμε μπατζάκια και μανίκια να δώσουμε ενα φύσημα σ’αυτό το συνονθύλευμα αγυρτών που μας κυβερνά, να αλλάξουμε το νόμο περι Ανωτάτων σχολών (σημ. είναι δημιούργημα του Παπαδόπουλου)να δουλέψει και κανένας παλιάνθρωπος (σουβλατζής,καφετζής, κατασκευαστής) η τουλάχιστον να μπορεί να πληρώνει δημοτίκά τέλη, τη ΔΕΗ.., η να κάνει και καμιά ρύθμιση στο καινούργιο μαγαζί (ΕΦΚΑ) ωστε να εχει υγειονομική κάλυψη το ‘μπάσταρδό’ του ??
    500. 000 δουλοπάροικοι κρατικοί σκλάβοι θα
    πρέπει να εργάζοται τις 203 από τις 365 μέρες του χρόνουπροκειμένου
    καλύψουν τις υποχρέωσεις του ΜΟΝΟ προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά του ταμεία (κατα μέσο ορο, 3-4 χρόνια είναι ανασφάλιστοι οικογενειακώς)
    γιατί τόλμησαν να μην είναι φοβισμένα ανθρωπάκια, που κυνηγάνε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, μέγιστης μάλιστα εξάρτησης, δηλαδή μόνιμος στο δημόσιο με διαρκές προνόμιο
    να κλείνει δρόμους, να προπηλακίζει, να καταστρέφει Δημόσια περιουσία, να επαιτεί & να απαιτεί συνεχής προσλήψεις & αναπροσαρμογή μισθών &προνομίων, και αν τελικά δεν τα καταφέρει σαν καφετζής, να αναλαμβάνει να τον (συμμορφώσει)ο Καρανίκας με την Κιτρινιάρη & τον Πιτσιλή της ΑΑΔΕ,με το να του επιβάλλει δεσμευτικά μέτρα της περιουσίας του, να του κατάσχει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς να του αρπάζει ό,τι μπορεί για να πληρώνει το Δημόσιο του Καρανίκα
    δηλ ουσιαστική καταστροφή και με τη βούλα..

    Θεωρώ πως είναι ΕΘΝΙΚΗ επιταγή να απαλαγούμε οριστικά απο Υπουργούς,κομματικά φέουδα,απο ψυχοπονιάρηδες που (ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την μόρφωση των φοιτητών μας)
    απο δημόσιες συντεχνίες και κομματικούς στρατούς,
    πανελλαδικές, ιδιαίτερα, μπαχαλάκηδες αιώνιους φοιτητές, πάτρωνες ταρτούφους & κάθε λογής παρασιτικό φρούτο ..??

    Η Κύπρος (μια σταλιά τόπος) έχει 18 Ιδιωτικά πανεπιστήμια

    Τι λείπει ??
    Η Αγχίαλος απο τα Τρίκαλα είναι 115 χλμ με 8 αεροπορικές εταιρείες
    Δρόμοι απίθανοι (άδειοι) !!
    Φυσικό περιβάσλον.. (πλούτος) !!

    Τι λείπει ?? ενα γύρισμα τα μανίκια..ενα ντού..ενα φύσημα στους ταρτούφους
    & ν’αρχίσει να πλυμμυρίζει ο τόπος με φρέσκα μυαλά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης