"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.9 C
Trikala

Γιώργος Τσίγκας : Aς προσέχουν

lafarm

Σχετικά άρθρα

Aντιδράσεις έχει δημιουργήσει η τοποθέτηση των Τσουβάλα και Μαυρωτά ως γραμματέων στη νέα κυβέρνηση. Προέρχονται από ψηφοφόρους της ΝΔ.

Αλλά, από ένα ευρύτερο πατριωτικό μέτωπο πολιτών και από ένα ευρύ κοινωνικό. Τα οποία βλέπουν αναντιστοιχία λόγων και πράξεων σε δυο κορυφαία ζητήματα. Το Μακεδονικό και το Μάτι.

Ο κ Μαυρωτάς ήταν- και είναι- ένας από τους υπέρμαχους της συμφωνίας των Πρεσπών. Για όσους κατέβηκαν στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας και λοιδορήθηκαν άγρια σαν φασίστες, ναζί, εθνικιστές, ακροδεξιοί από φανατικούς και αγράμματους αριστερούς κάθε κατηγορίας, η επιβράβευση του κ Μαυρωτά σαν κυβερνητικού παράγοντα σημαίνει ταυτόχρονα τη δική τους αποδοκιμασία από την ηγεσία της ΝΔ.

Παράλληλα, αγανακτούν γιατί ο διορισμός Μαυρωτά τους έχει κάνει βορρά στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ. Οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το γεγονός χλευάζουν όσους κατέβηκαν στα συλλαλητήρια ότι ήταν κορόιδα αν πίστευαν ότι η ΝΔ δεν θα στηρίξει την συμφωνία της λίμνης.

Υπενθυμίζουν μάλιστα στο κόμμα, ότι το Μακεδονικό ήταν το ένα από τα μείζονα θέματα, που έδωσε στη ΝΔ αντισύριζα ψήφους από όλη την Ελλάδα και συσπείρωσε όσους πιστεύουν στην πατρίδα, την οποία απαξίωσε και απαξιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχολεία, ΑΕΙ και κοινωνία.

Ακόμα κι αν ο κ Μαυρωτάς και οι απόψεις του δεν έχουν σχέση με την τοποθέτησή του στη γενική γραμματεία Αθλητισμού, για τους πολίτες έχουν. Κι αυτή είναι μια παράμετρος που δεν μπορεί να αγνοείται από μια ηγεσία που θέλει να δώσει ένα μήνυμα εξαφάνισης του εθνομηδενισμού και αποκατάστασης ενός πατριωτισμού. Μιας επιστροφής στην Ελλάδα, για να το πούμε με το όνομά του.

Το δεύτερο κρούσμα είναι επίσης πολύ σοβαρό και αφορά στον διορισμό ως γενικού γραμματέα στο Δημόσια Τάξης, του αποπεμφθέντος από τον Κ Τσίπρα αρχηγού της ΕΛΑΣ κ Τσουβάλα, ως συνυπεύθυνου για την αντιμετώπιση της τραγωδίας στο Μάτι.

Αυτός ο διορισμός δεν είναι προκλητικός μόνο για τους ψηφοφόρους της ΝΔ, αλλά και για όλη την Ελλάδα και τους κατοίκους της δύστυχης πληγείσας περιοχής.

Ήταν ο κ Τσουβάλας που συμμετείχε εν γνώσει του στη σύσκεψη- κοροϊδία υπό τον πρωθυπουργό το βράδυ της τραγωδίας, και ήταν εκείνος που εξέφρασε εκεί υπερηφάνεια για το έργο της αστυνομίας! Ένας ευαίσθητος και ευσυνείδητος αρχηγός θα είχε παραιτηθεί αμέσως υπό το βάρος των νεκρών. Δεν θα περίμενε την αποπομπή του!

Επιπλέον, ήταν ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινός πρωθυπουργός που ζήτησε τότε την αποπομπή του ως συνυπεύθυνου για το έγκλημα. Κι αυτό όχι απλώς δεν το ξεχνάνε οι πολίτες, αλλά τα διαδίκτυο, που είναι η δημόσια σφαίρα τους, βοά για την αναντιστοιχία λόγων και έργων, μιλώντας για κωλοτούμπα! Δίνοντας, φυσικά έτσι τροφή στους συριζαίους να χλευάζουν και να μετατρέπονται από κατηγορούμενοι για το Μάτι σε δικαιωμένους!

Λέγεται ότι η τοποθέτηση του κ Τσουβάλα ήταν απαίτηση του κ Χρυσοχοϊδη. Η πλειοψηφία του λαού δεν ψήφισε τον κ Χρυσοχοϊδη. Τη ΝΔ ψήφισε. Και τον πρόεδρό της.

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ, έχουν ξεσηκωθεί με αυτές τις δύο επιλογές της ηγεσίας τους και ασκούν χοντρή κριτική . Γιατί το Μακεδονικό και το Μάτι δεν ήταν μόνο δύο δίκαια θέματα, που απαιτούν κάθαρση. Ήταν δύο θέματα πάνω στα οποία η ΝΔ στήριξε την αντιπολιτευτική της λόγχη και κέρδισε ψήφους.

Με τις αντιδράσεις τους οι ψηφοφόροι της ΝΔ αποδεικνύουν ότι δεν είναι ένα κοπάδι πρόβατα που θα καταπιούν οτιδήποτε, επειδή το λέει η ηγεσία . Και το για πότε εγκαταλείπουν το κόμμα το έχουν αποδείξει αρκετές φορές. Το ΛΑΟΣ και οι ΑΝΕΛ, το θυμίζουν , αλλά και ο Βελόπουλος και η αποχή δεν είναι μακριά.

Η δεξιά πολυκατοικία έχει πολλά διαμερίσματα και μπορεί να χτιστούν και άλλα.

Πολιτική είναι και οι συμβολισμοί !

Ας προσέχουν !

Γεώργιος Τσίγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης