"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Γκρεμίζουν όλα τα αγάλματα του Μ. Αλέξανδρου στα Σκόπια – Νέα κυβέρνηση: «Να απολυμάνουμε τη χώρα από το μακεδονικό πνεύμα»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η νέα κυβέρνηση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας προτίθεται να κατεδαφίσει τα δεκάδες αγάλματα του Μέγα Αλέξανδρου που βρίσκονται σε κεντρικές πλατείες, συντριβάνια και  γέφυρες.

Ο νέος υπουργός Πολιτισμού της γειτονικής χώρας, Ρόμπερτ Αλαγκιοζόφσκι, τόνισε πως η κίνηση της νέας κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ να απομακρύνει όλα τα αγάλματα του Μακεδόνα στρατηλάτη είναι μια «απολύμανση του “μακεδονικού” πνεύματος, από την ψευδο-ιδεολογία που εκπέμπει το σχέδιο Γκρουέφσκι και συνεχίζει να κρατά σε ομηρία τη χώρα σαν κατάρα κάποιου κακού μάγου».

Μάλιστα, η νέα κυβέρνηση λέει πως θέλει λύση και για το όνομα, καθώς επιδιώκει ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.  Ίσως αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για την τελευταία κυβέρνηση που ορκίστηκε χρησιμοποιώντας το όνομα της Μακεδονίας. Ωστόσο, οι διεθνολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί.

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής, Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Alpha, είπε πως «δεν έχει να κάνει με μια δωρεά προς την Ελλάδα, αλλά με μια δωρεά προς το πολιτικό ακροατήριο του νέου πρωθυπουργού, δηλαδή στα συνεργαζόμενα με αυτόν Αλβανικά κόμματα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να θεωρηθούν Σλάβοι ή έστω Σλαβομακεδόνες. Η κατάσταση αυτή παραπλεύρως εξυπηρετεί την Ελλάδα».

topontiki.gr

Δείτε το ρεπορτάζ:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης