"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Γ. Κυρίτσης:Καμία ειδική μέριμνα για τους διαβητικούς από το υπουργείο Υγείας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το Υπουργείο Υγείας απάντησε στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο Γιώργος Κυρίτσης και συνάδελφοί του βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, σχετικά με την δωρεάν χορήγηση ινσουλίνης σε διαβητικούς τύπου Β, την καταγραφή των ασθενών με διαβήτη στη χώρα μας, την ένταξη του σακχαρώδη διαβήτη στη λίστα με τις χρόνιες παθήσεις καθώς και την εξασφάλιση πρόσβασης στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για διαβητικούς που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικό φορέα.
Το Υπουργείο απάντησε επιλεκτικά σε κάποια από τα ερωτήματα που τέθηκαν, αγνοώντας πλήρως, την καταγραφή των ασθενών με διαβήτη και την ένταξη του σακχαρώδη διαβήτη στη λίστα με τις χρόνιες παθήσεις.
Στην απάντηση του, για συμμετοχή κατά 10% των ασθενών με διαβήτη τύπου Β, η αιτιολόγηση του Υπουργείου δεν πείθει καθώς εγκρίνει τη μηδενική συμμετοχή για την απαραίτητη χορήγηση ινσουλίνης σε διαβητικούς τύπου Α, αλλά κρίνει ότι αν χρειάζονται μικρότερες ποσότητες ινσουλίνης, ο ασθενής θα πρέπει να πληρώσει συμμετοχή.
Αναφορικά με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων διαβητικών, το Υπουργείο, δεν κάνει εξαιρέσεις, εντάσσοντας την ομάδα αυτή στο σύνολο του πληθυσμού και διατηρώντας τα κριτήρια που υπάρχουν για κάθε άλλον ανασφάλιστο πολίτη.
Συμπεραίνουμε για άλλη μια φορά, ότι οι πολιτικές του Υπουργείου Υγείας δεν έχουν ως επίκεντρο της προσοχής τους τον άνθρωπο αλλά αποκλειστικά την διαχείριση των δημοσιονομικών μεγεθών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης