"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Δίνουν άδεια στον Κουφοντίνα με απόφαση της Ξένης Δημητρίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Επείγουσα» αναίρεση άσκησε αργά σήμερα το βράδυ η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στο ομόφωνο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου, με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η αναίρεση θα συζητηθεί πολύ σύντομα και πιθανώς μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα στον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έντονο ενδιαφέρον προκειμένου να ασκηθεί αναίρεση στο βούλευμα του Πλημμελειοδικείου Βόλου είχε εκδηλώσει στην Ξένη Δημητρίου κυβερνητικό στέλεχος στον χώρο της Δικαιοσύνης, μόλις έγινε γνωστό ότι δεν θα του χορηγηθεί η 7η κατά σειρά άδεια.

Η Ξένη Δημητρίου, την ίδια μέρα που έγινε γνωστό ότι δεν θα λάβει άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ζήτησε να της σταλεί το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου, καθώς και ο ιατρικός φάκελος, όπως και η έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, προκειμένου να τα μελετήσει.

Παράλληλα, η κυρία Δημητρίου ζήτησε και τα ιατρικά πιστοποιητικά από το νοσοκομείο του Βόλου που αφορούν τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ σήμερα που έγινε γνωστό ότι εισήχθη προληπτικά στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Βόλου, άσκησε την αναίρεση μέσα στο βράδυ.

Όπως λένε συνάδελφοι της κυρίας Δημητρίου, αλλά και ποινικολόγοι, στην ιστορία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου δεν έχει ξαναγίνει αφενός τόσο αργά να ανακοινωθεί η άσκηση αναίρεσης κατά βουλεύματος και αφετέρου η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μόλις έγινε γνωστό ότι δεν θα του χορηγηθεί άδεια, ξεκίνησε απεργίας πείνας και στη συνέχεια μετήχθη στο νοσοκομείο Βόλου. Μάλιστα, σήμερα το μεσημέρι ο πολυισοβίτης μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Βόλου.

Από τους γιατρούς του «Αχιλλοπούλειου» νοσοκομείου Βόλου κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί επειγόντως στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, καθώς διαπιστώθηκε «διαταραχή ηλεκτρολυτών», συνεπεία της απεργίας πείνας που κάνει, διεκδικώντας να του χορηγηθεί άδεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης