"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο ζεύγος Παπαντωνίου- Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βάρος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου προχώρησε η Εισαγγελία Διαφθοράς.

Μάλιστα στο ζευγάρι οι εισαγγελικές αρχές επέβαλαν τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο ζεύγος Παπαντωνίου- Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
 
Κατά πληροφορίες η δίωξη ασκήθηκε μετά τον εντοπισμό λογαριασμού του κ.Παπαντωνίου στη λίστα Μπόργιανς.  Πρόκειται για τον έναν από τους τρεις λογαριασμούς για τους οποίους αναμένονται στοιχεία από τις ελβετικές αρχές.

Η δίωξη ασκείται μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί η νομιμότητα των καταθέσεων αλλά και του τιμήματος αγοράς ακίνητης περιουσίας του κ.Παπαντωνίου. Εάν, δηλαδή, η περιουσία του πρώην υπουργού είναι “καθαρή” ή εάν πίσω από την απόκτησή της υπάρχει οσμή μαύρου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λογαριασμός που είναι στην ελβετική τράπεζα UBS που περιλαμβάνεται στη λίστα Μπόργιανς ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ περίπου.

Οι εισαγγελείς έκριναν ότι προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ότι κάποιες από τις καταθέσεις – αγορές του ζεύγους  έγιναν με μαύρο χρήμα από μίζες σε εξοπλιστικά και όχι από μία ενδεχόμενη φοροδιαφυγή.

Και αυτό γιατί το ζεύγος Παπαντωνίου – Κουράκου είναι αμειβόμενοι από το Δημόσιο, δεν ασκούν δηλαδή κάποια δηλαδή κάποια επιχειρηματική ή άλλη δραστηριότητα από την οποία θα μπορούσαν να έχουν αδήλωτα εισοδήματα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς σε πόρισμά τους αναφέρουν ότι τα δηλωθέντα εισοδήματα του κ.Παπαντωνίου και της συζύγου του, παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση και είναι εντελώς δυσανάλογα με τις καταθέσεις τους και το τίμημα για την αγορά τεσσάρων ακινήτων.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το  Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, εντός 15 ημερών, θα επικυρώσει ή όχι τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που επιβλήθηκε στο ζεύγος Παπαντωνίου.

protothema.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης