"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.5 C
Trikala

Δασκαλάκο (κατά προτεραιότητα)…. Αντώνη!!!

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Οι νόμοι δε σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο …η συμπεριφορά σου σε κάνει

Διάβασα το κείμενο του Αντώνη δασκάλου της Ελληνικής παιδείας….του παρατημένου , διαλυμένου (από κάθε γωνιά) και ρημαγμένου ( εκ των έσω και έξω…) ελληνικού σχολείου.

Ήταν μια «αφορμή» για μένα να γράψω πέντε δέκα εκατό λέξεις εις ώτα (πιθανόν) μη ακουώντων …αλλά ποσώς με ενδιαφέρει…

Δασκαλάκο Αντώνη… ντρέπομαι …δασκαλάκο Αντώνη κατηγορώ κι απολογούμαι συνάμα, για μένα αλλά και για όποιον-α συνάδελφο –ισσα νιώθει μέσα του την αδικία ή την κακομοιριά μας.

Είμαι κι εγώ μέρος ενός σάπιου συστήματος, που το ανέχομαι κι εδώ η ευθύνη μου είναι μεγάλη….

Μετακινήθηκαν εκπαιδευτικοί « κατά προτεραιότητα»… αναρωτιέμαι …είναι κάτι περισσότερο αυτοί από τους υπόλοιπους συναδέλφους για να έχουν προτεραιότητα;… (κατάργηση της ισονομίας)

Στους μόνους που μπορεί να δοθεί προτεραιότητα είναι στους έχοντας ανάγκη υγείας!!!…

Οι υπόλοιποι είναι γλοιώδη ανδρείκελα που προσπαθούν με ψηφοθηρικά συνδικαλΗστικά και πλάγια μέσα να υπερκεράσουν τους υπόλοιπους, ώστε να καρπωθούν οφέλη ….οφέλη άραγε για ποιον;

Μα για την πάρτη τους …οι άλλοι ας πάνε…………………………………………………….
Με 30….40….50….70….100; ψηφαλάκια πουλούν τον εαυτό τους για ένα χρόνο δυο χρόνια βολέματος κατά προτεραιότητα πάντα. Ο νόμος το επιτρέπει τους καλύπτει…. Ας κοιτάξουνε όμως στα μάτια τα τρία παιδιά του-της συναδέλφου που δεν μπορεί να βρίσκεται στο σπίτι του- της….

Στέκονται σα μπράβοι μπροστά από πόρτες , με σκοπό την αποτροπή ενημέρωσης για την ρημάδα αξιολόγηση… και όταν τους προσφερθεί θέση διεύθυνσης ….τότε τρέχουν και σ την κόλαση για την γραπώσουν τα αρπακτικά….. μετά βέβαια θα αξιολογήσουν συναδελφικά πάντα!!!

Χρησιμοποιούμε τη λέξη «συνάδελφος» για ποιο λόγο…. αφού ο σκοπός μας είναι να φάμε ο ένας τον άλλο, να αποδείξουμε πως οι μασέλες μας είναι περισσότερο συστημικές , να τονίσουμε ότι οσφυοκαμπτούμε με περίσσια χάρη, να φανερώσουμε πως η μάσκα μας είναι κονιασμένη με το καλύτερο συστημικό ασβέστη!!…

Φτου μας …..ξεφτίλες… εκμεταλευτές …..

Μπαίνουμε στη σχολική τάξη να διδάξουμε τι;;;;…την συνεργατικότητα;.. την αλληλεγγύη;;;…τη συναδελφικότητα;;…..σε ώρες δύσκολες για τους περισσότερους συμπολίτες μας;
Όλα αυτά τα συνθλίβουμε κάτω από τη μπότα της βόλεψης μας !!

Καλή σχολική χρονιά Δασκαλάκο Αντώνη…. Καλή σχολική χρονιά σε όλους-ες όσους-ες αγωνίζονται για την ύπαρξη του ελληνικού σχολείου που σημαίνει την ύπαρξη της πατρίδας μας…. και τιμούν το λειτούργημα του Δασκάλου!!

Δημήτρης Νούλας
Δασκαλάκος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης