"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19 C
Trikala

Δεν εκδίδονται πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων

lafarm

Σχετικά άρθρα

«- Αποτάσσεσαι ρε τη βία; Μιλά μη σε λιανίσω!

– Α… απεταξάμην!

– Από όπου κι αν προέρχεται ρε; Λέγε!

– Μα… μάλιστα.

– Το εννοείς, ή το λες για να μην τις φας;

– Το εννοώ, τ’ ορκίζομαι!

– Ωραία, καταδίκασε τώρα το Λένιν, τον Στάλιν, τον Κομμουνισμό γενικότερα κι είμαστε οκ..
Μπορεί οι χουντικοί να ψόφησαν, αλλά το χούι παραμένει.
Μη σπρώχνεστε, όλοι θα καταδικάσουμε τη βία. Εκτός, αν ηβία είναι των μπάτσων, των δικαστών, των στρατιωτικών, των πολιτικών, των παπάδων, των ΜΜΕ… όλων όσων έχουν τη νόμιμη (αλλά όχι ηθική) άδεια να εξασκούν βία πάνω στους εργαζόμενους.

Έβαλαν μια βόμβα στο Σκάει και σκάσανε από το κακό τους. «Το γραφείο της Κοσιώνη είναι χάλια». Ταιριάζει τώρα με την προπαγάνδα που κάνει καθημερινά.

Αυτοί που έβαλαν τη βόμβα «Δεν τρομοκρατούν, ούτε αποπροσανατολίζουν» λέει το κανάλι. Φυσικά. Ητρομοκρατίακαι ο αποπροσανατολισμός είναι δουλειά των ιδιωτικών καναλιών. Τόσα «προσόντα»έχουν: Επαγγελματίες της παραπληροφόρησης με ειδίκευση στο ξέπλυμα του φασισμού. 

Δεν θα σχολιάσω την υστερία που έπιασε τη δεξιά και μαζί μ’ αυτούς τους ρεφορμιστές. Θα πω μόνο πωςκάποιοι σύντροφοι βιάζονται. Κι εγώ μπορεί να είμαι υπέρ άλλων πρακτικών, πχ ληγμένου γιαουρτιού, που είναι το μόνο βιολογικό όπλο το οποίο επιτρέπεται από τις διεθνείς συνθήκες, αλλά περιμένετε να δούμε περισσότερα στοιχεία.

«Από τύχη δεν υπήρξαν άλλου είδους συνέπειες παρά μόνο υλικές ζημιές «. Δεν το είπε Δεξιός, το είπεΚομμουνιστής. Αν δεν κάνω λάθος στις πληροφορίες μου, ειδοποίησαν πριν, οπότε δεν ήταν θέμα τύχης.
Ολοφάνερα δεν την έβαλαν Κομμουνιστές, αφού έσπασαν τζάμια, κι ως γνωστόν οι Κομμουνιστές Επαναστατούμε χωρίς όμως να σπάσουμε γυαλιά. Προσέχουμε μην κοπούμε.

«Τέτοιες ενέργειες το μόνο που πετυχαίνουν είναι να καλλιεργούν κλίμα φοβίας και σιγή νεκροταφείου». Αγαπητέ σύντροφε, σεβόμενος την πείρα σου και τους αγώνες σου, που σίγουρα είναι πολύ περισσότεροι από τους δικούς μου, σε ενημερώνω, πως κανείς εργαζόμενος δεν φοβήθηκε. Μη σου πω πως πολλοί το χαρήκαν κιόλας. 

Αλλά το θέμα είναι άλλο. Καταδικάζοντας τη βία «από όπου κι αν προέρχεται», μοιραία θα καταδικάσουμε τους Μπολσεβίκους, τους Κομμουνιστές πριν την ένδοξη Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία. Που και βόμβες έβαζαν και απαλλοτριώσεις τραπεζών έκαναν και έστειλαν στον αγύριστο χαφιέδες μαζί με τουςεκμεταλλευτές. 

Θα καταδικάσουμε την ΟΠΛΑ, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, που πήρε τ’ άρματα, για να ελευθερώσει τη χώρα από τους ναζί και τους συνεργάτες τους. Για να κάνει μια καλύτερη δικαιότερη κοινωνία. Δεν πήγαν «με το σταυρό στο χέρι», όχι επειδή δεν ήθελαν, αλλά επειδή η άλλη πλευρά διάλεξε πόλεμο. Ανηλεή πόλεμο έχουμε και τώρα. Με άλλα όπλα, πάντως πόλεμο.

Γι αυτό λέω, μη βιάζεστε να καταδικάσετε την Ιστορία μαςΕμείς είμαστε περήφανοι για την Αντίστασή μας στους εκμεταλλευτές, τους τυράννους και τα παράσιτα.

tsak-giorgis

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης