"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Δεξιός Ψάλτης: Είναι πολλά τα λεφτά ….Δήμαρχε.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δήμαρχος προ ημερών πανευτυχής, δήλωνε σε ομήγυρη ,ότι μεγαλύτερη απόδειξη για την επιτυχή θητεία του στο θεσμό ,είναι η πληθώρα πολιτών που δηλώνουν την επιθυμία να είναι υποψήφιοι με το συνδυασμό του.
Τα λεγόμενα του αυτοδιοικητικού άρχοντα ,σαφώς και αντανακλούν  την κατάσταση  που ισχύει στη τοπική κοινωνία σήμερα .
Εντέχνως όμως και υποκριτικά  αγνόησε  τα αίτια , της επιθυμίας  όλων αυτών  αίφνης , να ασχοληθούν με το δημόσιο βίο .
Οι γενναιόδωρες οικονομικές απολαβές που προσφέρει η αυτοδιοίκηση , παρά την ουσιαστική χρεοκοπία της χώρας ,είναι στη πραγματικότητα το κίνητρο συμμετοχής στα κοινά  και ουδόλως η διάθεση να υπηρετήσουν το σύνολο .
Η πληθώρα έμμισθων αντιδημάρχων (η αντιπεριφερειαρχών) και προέδρων δημοτικών επιχειρήσεων,  δημιουργεί σε συνδυασμό με το rotation (εναλλαγή θητείας για όλους) ,έντονη επιθυμία σε πολλούς να δοκιμάσουν την τύχη τους στις επόμενες  εκλογές .
Αλλος θέλει να πάρει απόσπαση ,έχει δάνειο, η σπουδάζει παιδιά ,με την εκλογή να φαντάζει ως τζόκερ, μιας και οι μισθοί  που λαμβάνουν οι αιρετοί σήμερα, δεν υπάρχουν πουθενά στην αγορά η ακόμη και στο δημόσιο.
Η θεσμοθέτηση πριν πολλά χρόνια του θεσμού της αντιμισθίας από την πολιτεία, για να μην ασχολούνται μόνο οι έχοντες ,έχει ξεπεραστεί και ελκύει πια αυτούς που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα  στη κοινωνία, επαγγελματίες της αυτοδιοίκησης , ακόμη και ανεπάγγελτους , που  αντιλαμβάνονται την ενασχόληση με την πολιτική ,ως βιοπορισμό.
Η κατάργηση του μέτρου της αντιμισθίας και η επακόλουθη ανιδιοτελής προσφορά στο τόπο  ,αποτελεί  στη παρούσα φάση εκ των ων ουκ άνευ για την ποιοτική αναβάθμιση του εγχώριου πολιτικού προσωπικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης