"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19 C
Trikala

Δεξιός Ψάλτης: Επισημάνσεις στο άρθρο του κ. Μ. Χατζηγάκη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Διάβασα με προσοχή το άρθρο του κ. Μικέλε Χατζηγάκη ,για την εξωτερική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα και οφείλω να ομολογήσω ότι με εξέπληξε ευχάριστα.

Είναι πραγματικά παρήγορο ,σε μια χώρα που οι διεθνείς σχέσεις αποτελούν βορά του λαϊκισμού και αυτόκλητων καφενόβιων διπλωματών ,ένας νέος πολιτικός να καταγράφει με σαφήνεια και  θάρρος της θέσεις του .

Θα μου επιτρέψει όμως ο κ.Χατζηγάκης να επισημάνω ότι : Για να παίξει η χώρα τον ηγετικό της ρόλο στα Βαλκάνια και να προλάβει εχθρική διείσδυση σ αυτά (Τουρκία,Ρωσία), οφείλει (επείγεται) να επιλύσει με αμοιβαίο σεβασμό ,τα προβλήματα της με τους βόρειους γείτονες (Σκόπια,Αλβανία) και να προσανατολίσει απρόσκοπτα την στρατηγική της ισχύ, στην κύρια απειλή εξ ανατολών .

Όσο για το θέμα των απελάσεων Ρώσων διπλωματών που σαφώς έπρεπε και η Ελληνική Κυβέρνηση να πραγματοποιήσει ,στα πρότυπα των Δυτικών χωρών ,υφίστανται δύο παράμετροι που η ημετέρα Διπλωματική Υπηρεσία έλαβε υπόψη : Εν πρώτοις ,η ομηρία των δύο επιπόλαιων  στρατιωτικών και η ελπίδα διαμεσολάβησης του στρατηγικού συμμάχου του Ερτογκάν (Πούτιν) για την απελευθέρωση τους.

Δευτερευόντως η παράλογη Ρωσολαγνία της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού ,που λησμονεί ότι κατά μεγάλο ποσοστό η έξαρση της Τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο ,οφείλεται στη συμμαχία του Νατοικού μας εταίρου  με το Ξανθό Γένος ,την ώρα που  η Ρωσία κατέχει παράνομα ,(στα πρότυπα της Κύπρου ),την χερσόνησο της Κριμαίας .

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να επισημανουμε κι εμείς κάτι Δεξιε ψαλτη σε σένα;
    1) Επιπολαιοι οι δύο στρατιωτικοί μας που κρατουνται παράνομα στην Τουρκία;
    2) Να επιλυσει τα προβλήματα της η Ελλάδα με τους βορειους γειτονες μας;
    Πώς; … όπως χαρακτηκε στις ΗΠΑ; ….δίνοντας το όνομα της Μακεδονίας και εγειροντας θεμα Τσαμουριας;
    Φαίνεται αγαπητέ Δεξιε ψαλτη πως η ταύτιση των απόψεων σου με εκεινες του Μικελη Χατζηγακη και με τον αμερικανικό παραγοντα είναι τέτοια που φανερώνουν τους σκοπούς και τους στόχους σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης