"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.8 C
Trikala

Δεξιός Ψάλτης : Σας πήραμε πρέφα …..

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κάθε αντικειμενικός μελετητής δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι η μεταπολίτευση και ειδικά η περίοδος διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ υπήρξε για τη Δημόσια Διοίκηση καταστρεπτική.

Κομματισμός ,αναξιοκρατία και διαφθορά  οδήγησαν το Κράτος σε πρωτόγνωρη αναξιοπιστία και αναποτελεσματικότητα.

Ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου προβλέποντας πολύ πριν ότι εκτός από το Χρέος και η Δημόσια Διοίκηση έτσι όπως λειτουργούσαν  στην Ελλάδα ,θα την κατέστρεφαν μια μέρα ,πήρε δύο σημαντικές και πρωτοποριακές για την εποχή πρωτοβουλίες .

Αναφέρομαι στο νόμο Πεπονή ,για αξιοκρατικές προσλήψεις στο δημόσιο με διαδικασίες ΑΣΕΠ και την ίδρυση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στα Γαλλικά πρότυπα ,όπου όλες οι θέσεις διευθυντών και προϊσταμένων στη Κεντρική και Αποκεντρωμένη  Διοίκηση θα στελεχώνονταν από αποφοίτους της συγκεκριμένης σχολής .

Οι παλαιοκομματικές όμως λογικές  ακύρωσαν εις το όνομα τον ρουσφετολογικών πρακτικών κάθε εγχείρημα αξιοκρατίας .

Προείχε άλλωστε η τακτοποίηση των ημετέρων και η άλωση της εξουσίας και των κρατικών ταμείων.

Παρότι σήμερα γνωρίζουμε το δυσμενές αποτέλεσμα όλων αυτών ,τίποτα δεν άλλαξε .

«Ξαναχτύπησε»….. ο Παρθένης

Τα πρόσφατα γεγονότα στο πολύπαθο Γεν.Νοσοκομείο Τρικάλων , όπου ο δικομματισμός και η πολύπλευρη διαπλοκή οργίασαν τα προηγούμενα χρόνια , καταδεικνύουν ότι το σύστημα απλά μεταλλάχθηκε και τη θέση του ΠΑΣΟΚ την πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η άλλη μεταβλητή του προβλήματος , η ΝΔ ,παραμένει η “σταθερή αξία”  του ιδρύματος .

Η αποπομπή του επιτυχημένου και αξιοκρατικά επιλεγμένου διοικητή το 2004  κ.Αποστολόπουλου και η ηχηρή  παραίτηση αργότερα (ένα μόνο μήνα θητεία ) του διορισμένου από τη κυβέρνηση Καραμανλή  στρατηγού Παπαγεωργίου  ,αποτελούν ” πολύτιμη ” συνεισφορά της παράταξης στη παρούσα θλιβερή κατάσταση.

Ομιλητής σε συνέδριο στο Βόλο ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης κ. Ι. Μπουτίνας

Τα ίδια και χειρότερα βιώνουμε στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση όπου ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού περιφέρεται  σε συνέδρια, διαβάζοντας  εκθέσεις ιδεών για καταδυτικά πάρκα και υποβρύχια  μουσεία.

Αποτέλεσμα εικόνας για κωτούλας αντιδημαρχος Τρίκαλα

Στον Δήμο Τρικκαίων εξάγει τεχνολογία , αντιδήμαρχος υπάλληλος της ΔΕΗ, στην Ταιβάν …., (ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να προϊσταται δημοτικός σύμβουλος στο e-trikala…), μιας και στη πόλη  εκλείπουν  οι διδάκτορες στον τομέα της πληροφορικής.

Αυτά κι άλλα πολλά αποδεικνύουν μεγαλοπρεπώς το ζοφερό μέλλον του τόπου και ότι η ενασχόληση με τα κοινά η τα κόμματα προσφέρουν πια επαγγελματικό μέλλον και όχι οι ικανότητες  η οι σπουδές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης