"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.5 C
Trikala

Ο “Δεξιός Ψάλτης” φέρνει στο φως το ψηφοδέλτιο της Τρικαλινής Νέας Δημοκρατίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μελετώντας κάποιος αντικειμενικός πολιτικός αναλυτής ,με βασικές γνώσεις ανθρωπογεωγραφίας ,τα ψηφοδέλτια των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων της ΝΔ στο νομό θα εκπλαγεί αρνητικά.

Πληθώρα ασήμαντων στελεχών παρέλασαν από το πάλκο της τοπικής πολιτικής πασαρέλας χωρίς ουσιαστική συνεισφορά στη παράταξη .

Στη πραγματικότητα ανακύκλωναν τις ψήφους της ΝΔ και κουβαλούσαν νερό για να επανεκλεγούν οι νυν βουλευτές .

Βέβαια η στελέχωση του ψηφοδελτίου όταν το κόμμα δεν είχε προοπτική εξουσίας δεν ήταν εύκολη υπόθεση .

Η έλλειψη ενδιαφέροντος οδηγούσε πολλές φορές σε λύσεις ανάγκης και πρόσωπα με ανύπαρκτη πολιτική υπεραξία .

Η κυρίαρχη άποψη που επικρατεί στο τρίτο όροφο του κτιρίου στο Μοσχάτο , είναι να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Στη παρούσα φάση όμως που πλείστα στελέχη φιλοδοξούν να διεκδικήσουν μια θέση στο ψηφοδέλτιο ,παρουσιάζεται η εξαιρετική ευκαιρία το κόμμα να συγκροτήσει εν όψει τον κρίσιμων εθνικών εκλογών ,ένα πανίσχυρο συνδυασμό νίκης στο νομό.

Η συστράτευση όλων των στρατηγικών εφεδρειών της παράταξης είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας .

Σίγουρη στο ψηφοδέλτιο πρέπει να θεωρείται μόνο η θέση του Κώστα Σκρέκα .

Οι υπόλοιπες θέσεις θα αποτελέσουν προσωπικές επιλογές του ίδιου του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Οι “συντηρητικές”  επιλογές του Ηλία Βλαχογιάννη και του Θανάση Λιούτα σαφώς και θα μπορούσαν να συνδυαστούν με πρόσωπα ικανά να προσδώσουν αέρα υπεροχής στα Τρίκαλα στις εθνικές εκλογές .

Η επιλογή του- επιτυχημένου στη θέση που κατέχει σήμερα ,Χρήστου Μιχαλάκη δεν φαντάζει εφικτή λόγω ασυμβίβαστου αλλά και γιατί η συνεισφορά του στο συνδυασμό Αγοραστού είναι υπερπολύτιμη .

Ο πρώην υφυπουργός Νίκος Λέγκας ,- ο άνθρωπος που μπορεί να φέρει ψήφους ακόμα κι από το ΠΑΜΕ – τώρα που η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια (αρνήθηκε να μετέχει σε κυβερνήσεις που τα ψήφιζαν) ,είναι σίγουρα η πρώτη κρούση που θα κάνει ο πρόεδρος .

Η Κατερίνα Παπακώστα, η πολυτιμότερη υποψήφια βουλευτής πού είχαμε ποτέ στο Τρικαλινό ψηφοδέλτιο (έπαιρνε περισσότερους σταυρούς απ όλες τις άλλες μαζί),θα αποτελέσει δυνατό χαρτί για την κατάληψη μάλλον της μίας γυναικείας θέσης (με δεύτερη επιλογή την Χρυσάνθη Γάλλου-Δαλκαφούκη).

Ο νέος και φέρελπις Μικέλης Χατζηγάκης ,συνεχιστής της πολιτικής δυναστείας ,με εξαιρετικές θέσεις και πολιτική παιδεία ,παίζει με πολλές πιθανότητες αν δεν πέσει θύμα του αρνητικού κλίματος περί οικογενειοκρατίας που διαμόρφωσε η περίπτωση Τραγάκη.

Σαφώς ικανοί και αξιόλογοι ψηφοσυλλέκτες όπως ο γιατρός Βασ.Αναγνωστόπουλος , ο Διευθυντής του Κ.Υ.Φαρκαδόνας κ. Γιάννης Σακελλαρίου και  ο Ηλίας Νάνης εξ Καλαμπάκας ,  θα μπουν στο στόχαστρο της οδού Πειραιώς [ θα τους ψηφίσουν και οι πεθαμένοι ] ….

Μ όλα αυτά και με τις ευχές του αείμνηστου εθνάρχη και του αλησμόνητου επιτίμου ,καλή επιτυχία..

 

 

 

 

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τώρα θα έρθει ο μεσιας Λεγκας να αναστησει τα Τρίκαλα;
    Και θα πάρει και ψήφους από το ΠΑΜΕ;
    Ελα……στο τόπο σου!

  2. Την Κατερίνα Παπακωστα την ρωτησατε αν θέλει να δει τη ΝΔ στα μάτια της;
    Αμφιβαλω αν ψηφίζει ΝΔ πια!

  3. Συντηρητικες επιλογές δεν είναι οι επιλογές του Βλαχογιαννη και του Λιουτα αλλά του Λιουτα και του Μικελη Χατζηγακη.
    Είναι παιδιά ισχυρών γονιών και ετεροφωτα έως και μαργιονετες του παλιού συστήματος.
    Ο Βλαχογιανννης φτωχό παιδί που πήγε στην Αστυνομία, μοχθησε δουλεύοντας και μορφωθηκε ταυτόχρονα. Τυπικό παράδειγμα λαϊκού δεξιού παιδιού που ανέβηκε σκαλι- σκαλι τα κομματικα ποστα και αγαπηθηκε από τον κόσμο. Κράτησε αυτός κι ο Σκρεκας τη ΝΔ στα δύσκολα μνημονιακα χρόνια τη ΝΔ στα Τρίκαλα και πρέπει να είναι πάλι στο κοινοβούλιο για τη συνέχιση του έργου τους.

  4. Κάποιους από το μητρώο στελεχών δεν τα λαμβάνει κάνεις πλέον υπόψιν. Ξεφούσκωσαν σαν μπαλόνια.
    Που είναι ο Λιάκος ανιψιός του Λιάκου Βλαχογιάννη; Κατάλαβε μάλλον πως το Μουζάκι δεν ανήκει στο Νομό Τρικάλων και είναι πολύ δύσκολο Μουζακίτες-ασθενείς,ψηφοφόροι- να τον ψηφίσουν στα Τρίκαλα. Ποτέ δεν είναι αργά.
    Για τον άλλο περιττό κάθε σχόλιο.
    Θα τον ψηφίσει η Τατιανα Στεφανίδου και κάποιοι ψυχασθενείς του…
    Μιλάμε για ποιότητα στο μητρώο….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης