"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Δεξιός Ψάλτης : Ως εδώ κύριοι Μιχαλάκη και Παπαστεργίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο αείμνηστος ακαδημαϊκός και τέως πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κων. Τσάτσος, έλεγε ότι το ήμισυ της επιτυχίας η της αποτυχίας  ενός πολιτικού , είναι η επιλογή συνεργατών.

Τα ατομικά συμφέροντα και οι προσωπικές φιλοδοξίες των οποίων,  πρέπει να υποτάσσονται στους στόχους και τις επιδιώξεις του αρχηγού τους ,σημείωνε πριν αιώνες ο Μέτερνιχ.

Με αυτές τις σκέψεις παρακολουθώ την κλιμάκωση της υποβόσκουσας αντιπαράθεσης ,των δύο βασικών θεσμών αυτοδιοίκησης του νομού  ( Αντιπεριφέρεια Τρικάλων και Δήμος Τρικκαίων) , παρόλο ότι την εξουσία κατέχει και στις δύο περιπτώσεις η ΝΔ.

Πρόκειται  ουσιαστικά για ενδοπαραταξιακό εμφύλιο , με τα περιβάλλοντα των δύο αυτοδιοικητικών να παίζουν τα ρέστα τους ,δεδομένου του άγχους που τους διακατέχει για την επόμενη ημέρα.

Η αγωνία τους και το ζητούμενο , είναι η διατήρηση ρόλων και θώκων ,με ότι αυτοί συνεπάγονται .

Κι όλα αυτά χωρίς ακόμη να έχει κάνει την εμφάνιση ο αντίπαλος ,ενώ η απειλή της  απλής αναλογικής να δημιουργεί πρόσθετους κινδύνους και συνθήκες αβεβαιότητας .

Υπό αυτές τις συνθήκες, δηλώσεις που συντηρούν την ένταση και αποτελούν έμμεση παραδοχή ήττας στις Περιφερειακές εκλογές ,είναι τουλάχιστον ατυχείς.

Η παράταξη οφείλει να δώσει των αγώνα των αυτοδιοικητικών εκλογών στο νομό ενωμένη και με τους διακριτούς ρόλους γα τον καθένα σεβαστούς .

Τίποτα δεν έχει χαθεί .

Το αποτέλεσμα στη Περιφέρεια θα κριθεί από το γενικό πολιτικό κλίμα ,αλλά και από το ρεύμα που θα διαμορφώσει η ΝΔ στη κοινωνία το επόμενο διάστημα .

Η κρίση που σοβεί εδώ  και καιρό στις σχέσεις  , Μιχαλάκη -Παπαστεργίου , ιδιαίτερα μετά τις επιπολαιότητες που έγιναν , στις διαδικασίες  για την ανάδειξη προεδρείου στη ΝΟΔΕ , είναι σίγουρο ότι θα αποδειχθεί καταστροφική ,τόσο για τον συνδυασμό του κ. Αγοραστού  όσο και του νυν Δημάρχου Τρικκαίων .

Το  κόμμα οφείλει  λάβει εγκαίρως πρωτοβουλίες για αυτοσυγκράτηση  και οι τοπικοί μας άρχοντες να μαζέψουν τα γκεσέμια τους .

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σολομώντειος λύση..
    Απο πότε η Τ.Α. έγινε κληρονομικό δικαίωμα..χρησικτησία & τίτλος κυριότητας ??
    Eφόσον και οι δυο ”κόπτονται” για το καλό του λαού και της παράταξης
    να παραιτηθούν και οι δυο απ’τη διεκδίκηση.
    Ολο και κάποιος ικανός θα βρεθεί..

    Ουδείς αναντικατάστατος..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης