"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Δεύτερη ευκαιρία στη μάθηση

lafarm

Σχετικά άρθρα

32 άτομα θα φοιτήσουν φέτος στο 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον Α’ και Β’ Κύκλο, όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια του αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά, την περασμένη Πέμπτη 9 Οκτωβρίου.

Σημειωτέον, η φοίτηση στο 1ο Σ.Δ.Ε. Τρικάλων είναι δωρεάν και η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση έχει ως αποτέλεσμα τον έγκαιρο προγραμματισμό όλων των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν.
«Η μάθηση είναι μία πολυδιάστατη διαδικασία, η οποία αφενός, αποφέρει μεγαλύτερη λειτουργικότητα στις καθημερινές και επαγγελματικές δραστηριότητες και αφετέρου, λειτουργεί ως μέσο αυτοεκπλήρωσης. Η κατάκτηση μαθησιακών στόχων διευρύνει το πεδίο δράσης και τις επιλογές του ατόμου, καθιστώντας διαθέσιμες νέες δυνατότητες, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή του και αναπροσαρμόζοντας στόχους και ελπίδες. Η συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 1ου Σ.Δ.Ε. Τρικάλων δεν λειτουργεί θετικά μόνο σε ιδιωτικό επίπεδο αλλά και σε κοινωνικό, καθώς μπορεί να οικοδομήσει νέες κοινωνικές επαφές, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του κοινωνικού ιστού και αυξάνοντας την κατανόηση και την ανεκτικότητα απέναντι σε άλλα άτομα. Η φοίτηση στο σχολείο θα σας βοηθήσει να εργάζεστε ομαδικά, να αναπτύσσετε κριτική σκέψη και να επιχειρηματολογείτε», τόνισε στην ομιλία του, ο διευθυντής του 1ου Σ.Δ.Ε. Τρικάλων κ. Κατσίκας Νικόλαος.
Να υπογραμμιστεί ότι μέσα από τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη, που δεν έχει ολοκληρώσει τις υποχρεωτικές σπουδές, να εξοπλιστεί με τα απαραίτητα γνωστικά εφόδια, που πιστοποιούνται και με τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών. Η Χώρα σήμερα χρειάζεται ανθρώπους με υψηλό γνωστικό επίπεδο, ανθρώπους με προσόντα και δεξιότητες, ανθρώπους που επιθυμούν να εξελίσσονται, να συνεργάζονται και να προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες οικονομικο-κοινωνικές συνθήκες.
Επίσης, να προστεθεί ότι οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2431031080 κάθε απόγευμα από 5:00 έως 8:30.

sde (1)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης