"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.5 C
Trikala

Δημήτρης Καπέλας : «Χαρίζουν τη ΔΕΗ και δημιουργούν εργαζομένους δύο ταχυτήτων»

lafarm

Σχετικά άρθρα

εφημερίδα ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Ως ταφόπλακα για το μέλλον της επιχείρησης χαρακτήρισε το αν. μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΤΕ/ ΔΕΗ κ. Δημήτρης Καπέλας το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που ήρθε στη δημοσιότητα.

Μεταξύ αυτών, προβλέπονται ευέλικτες προσλήψεις προσωπικού αορίστου χρόνου με κατάργηση της μονιμότητας και προσλήψεις γενικών διευθυντών με ευέλικτες διαδικασίες για τριετή θητεία.

Επίσης, με σκοπό να μειωθεί το κόστος της ΔΕΗ αλλά και να στηριχθεί το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης, προβλέπονται στοχευμένα προγράμματα εθελουσίας εξόδου για το προσωπικό, ενώ διευκολύνεται και η εσωτερική κινητικότητα εργαζομένων.

Τέλος, καταργείται το προνομιακό πλαίσιο για τα τιμολόγια των εργαζομένων. «Χαρίζουν την επιχείρηση και δημιουργούν εργαζομένους δύο ταχυτήτων. Οι νέοι εργαζόμενοι δε θα έχουν κανένα δικαίωμα» ανέφερε το αναπληρωματικό μέλος στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕ/ΔΕΗ κ. Δημήτρης Καπέλας.

Όπως είπε «οι προθέσεις της τωρινής Κυβέρνησης για το μέλλον της επιχειρήσεις ήταν γνωστές από την προεκλογική περίοδο» και πρόσθεσε ότι το ζητούμενο δεν είναι μόνον τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά ότι ιδιωτικοποιείται ένα βασικό κοινωνικό αγαθό το ρεύμα.

Ο κ. Καπέλας χαρακτήρισε ταφόπλακα το σχέδιο του Υπουργείο για το μέλλον της επιχείρησης , λέγοντας «όταν ιδρύθηκε η ΔΕΗ είχε ως βασικό στόχο να έχουν φθηνή ενέργεια όλοι οι πολίτες. Με τις πολιτικές που ασκήθηκαν στην πορεία και με τους ιδιώτες που έχουν εισέλθει στην αγορά ενέργειας, το ρεύμα αυξήθηκε κατακόρυφα». Όσον αφορά σε ενδεχόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ανέφερε ότι αυτές θα αποφασιστούν από τη Γενική Συνέλευση της ΓΕΝΟΠ.

«Ο κόσμος θα πρέπει να αντιληφθεί ότι το ζητούμενο δεν είναι οι δικοί μας μισθοί. Η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα σημάνει πολλά πράγματα» σημείωσε με έμφαση.

Τα μέτρα για τη ΔΕΗ Συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ που τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και προβλέπεται να ψηφιστεί από τη Βουλή ως το τέλος Νοεμβρίου προβλέπεται μεταξύ των άλλων η κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους οι οποίοι θα προσλαμβάνονται με έλεγχο από το ΑΣΕΠ, αλλά με ταχύτερες διαδικασίες και με αμοιβές που θα ορίζονται από την αρμόδια επιτροπή της επιχείρησης, η κατάργηση του ισχύοντος προνομιακού τιμολογίου για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ που προβλέπει έκπτωση 75% τόσο στο ανταγωνιστικό όσο και στο μονοπωλιακό τμήμα.

Στο εξής θα ισχύει έκπτωση 30 % μόνο στο ανταγωνιστικό σκέλος του τιμολογίου, εθελούσιες έξοδοι με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας της επιχείρησης, οι οποίες δεν θα επιβαρύνουν τους φορολογούμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά αποκλειστικά την ίδια την ΔΕΗ.

Το κόστος προβλέπεται να αποσβεστεί σε ορίζοντα δύο έως τριών ετών και κατάργηση της μονιμότητας των γενικών διευθυντών και διευθυντών οι οποίοι θα καταλαμβάνουν τις θέσεις αυτές μετά από προκήρυξη που θα απευθύνεται και σε στελέχη της αγοράς και με τριετή συμβόλαια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης