"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Δημήτρης Παρθένης : εκ βάθρων αλλαγές στη λειτουργία του νοσοκομείου Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αυστηρές διαδικασίες στις προμήθειες κάθε είδους υλικού, εκ βάθρων αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των Τεχνικών Υπηρεσιών, μετακινήσεις προσωπικού -κυρίως διοικητικού- αλλά και νοσηλευτικού, ανάλογα με τις ανάγκες Υπηρεσιών και Τμημάτων ή Κλινικών του Νοσοκομείου Τρικάλων, καθώς και αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας, προανήγγειλε ο νέος διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Δημήτρης Παρθένης.

 

Ξεναγώντας σήμερα το πρωί τους δημοσιογράφους -πριν από την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου- από την ταράτσα μέχρι το υπόγειο του Νοσοκομείου, ο κ. Παρθένης επιχείρησε να καταδείξει τι παρέλαβε ως νέος διοικητής, δείχνοντας τις “κακοτεχνίες που δεν επιδιορθώθηκαν στο κτίριο” αλλά και την “πληθώρα προμηθειών διαφόρων υλικών στο χώρο της αποθήκης”, φωτογραφίζοντας τις ευθύνες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών αλλά και του Τμήματος Προμηθειών.

 

Πληθώρα προμηθειών στο υπόγειο του Νοσοκομείου, σύμφωνα με τον νέο Διοικητή
Πληθώρα προμηθειών στο υπόγειο του Νοσοκομείου, σύμφωνα με τον νέο Διοικητή

 

Με τη χαρακτηριστική φράση “το Νοσοκομείο είναι υπόθεση όλων των Τρικαλινών”, ο νέος διοικητής αναφέρθηκε εκτενώς στη νέα στόχευση της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος, λέγοντας μάλιστα πως “σ’ αυτή την προσπάθεια υπάρχουν σύμμαχοι γιατροί και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου που με μεράκι, πάθος και πείσμα στηρίζουν τις δομές του και δεν αναδείχθηκε το πραγματικό τους έργο μέχρι σήμερα…”. Τρεις σημαντικές νέες παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο κ. Παρθένης είναι η έναρξη λειτουργίας Πνευμονολογικής κλινικής στις 22 Αυγούστου, η δημιουργία 9ης κλίνης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας επίσης μέσα στον Αύγουστο καθώς και η “αναδιάταξη του χώρου επειγόντων περιστατικών με ταυτόχρονη ενίσχυσή του με προσωπικό, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των περιστατικών…”. Επίσης, δεδομένη θεωρείται η ανακατανομή του προσωπικού, κυρίως διοικητικού και νοσηλευτικού, όπου υπάρχουν ανάγκες, με τον διοικητή να διαπιστώνει “υπερκάλυψη προσωπικού σε κάποιες Υπηρεσίες, Κλινικές και Τμήματα και υποστελέχωση σε άλλες, κάποιες εκ των οποίων βασικές για την ομαλή λειτουργία του Δημόσιου Οργανισμού…”.

“Το Νοσοκομείο πρέπει να στηριχθεί στην ανάπτυξη των Τμημάτων του, στην κατάλληλη κατανομή του δυναμικού του και στον εξορθολογισμό των δαπανών του..”, πρόσθεσε εμφαντικά, ενώ ειδικά για τις δαπάνες και τις προμήθειες μίλησε για “εξωσυμβατικές διαδικασίες, χωρίς έλεγχο και αναποτελεσματικές όπως διαφαίνεται στην πράξη…”, φέρνοντας ως παράδειγμα το υλικό ιματισμού που υπάρχει σε αφθονία στην αποθήκη του Νοσοκομείου.

Να προστεθεί, τέλος, ότι ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην στελέχωση του Νοσοκομείου με γιατρούς, αναφερόμενος στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για προσλήψεις νεφρολόγου, παιδιάτρου και ουρολόγου, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι σύντομα θα καθιερωθεί η συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου από τους ασθενείς ή τους συνοδούς αυτών, στο οποίο θα εκτιμούν τον βαθμό αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Κακοτεχνίες σε μέρος της ταράτσας του Νοσοκομείου που δεν επιδιορθώθηκαν
Κακοτεχνίες σε μέρος της ταράτσας του Νοσοκομείου που δεν επιδιορθώθηκαν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης