"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.1 C
Trikala

Δημοτικό Συμβούλιο ΕΦΗΒΩΝ Δήμου Φαρκαδόνας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τη θέση τους στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας  θα πάρουν οι Έφηβοι Δημοτικοί Σύμβουλοι το απόγευμα της Παρασκευής 30 Νοεμβρίου 2018, στις 6:30 μ.μ., για την διεξαγωγή του 3ου Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων.

Η δράση  διοργανώνεται από το Δήμο και θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας  (ELDW – European Local Democracy Week).

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας είναι ένας θεσμός που έχει σαν σκοπό την ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών στο τρόπο λειτουργίας των τοπικών αρχών και την ενημέρωσή τους σχετικά με τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο.

Ο τίτλος της δράσης είναι: «ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: μοιράζομαι, προτείνω, αποφασίζω»  και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης με τη σειρά συζήτησης είναι:

1ο Θέμα:

Βελτίωση συνθηκών στο Δήμο μου

(Συγκοινωνιακή σύνδεση τοπικών κοινοτήτων, Καθαριότητα, Ηλεκτροφωτισμός, Αδέσποτα, Ανακύκλωση, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας).

2ο Θέμα

Μαθητές – Σχολεία – Καθημερινότητα

(Μεταφορά μαθητών, Έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών, Κτιριακές εγκαταστάσεις, Σχολικός εκφοβισμός, Εκπαιδευτικό σύστημα-Εξετάσεις).

3ο Θέμα

Κοινωνικά θέματα

(Εθελοντισμός, Πρόσφυγες-Μετανάστες, Ρατσισμός, Άτομα με ιδιαιτερότητες, Ανεργία, Ανθρώπινες σχέσεις-Ανθρώπινα δικαιώματα).

4ο Θέμα

Πολιτιστικές και Πολιτισμικές Παρεμβάσεις

(Τουρισμός, Ποδηλατικές διαδρομές, Χώροι άθλησης, Αξιοθέατα, Πολιτισμός και Πολιτιστικές δραστηριότητες, Αθλητισμός).

5ο Θέμα

Προτείνω για τον τόπο που ζω

(Συμμετέχω στα κοινά, Ο λόγος μου για το σήμερα, το όραμά μου για το αύριο, Μιλώ για ότι μπορώ εγώ να κάνω, Μιλώ για την ατομική και τη συλλογική ευθύνη).

Είκοσι επτά μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου θα καθίσουν  στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας, στη τρίτη κατά σειρά, ετήσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων.

Την  οργάνωση και την επιμέλεια της συνεδρίασης έχει αναλάβει η αντιδημαρχία Προγραμματισμού  και  Παιδείας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης