"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.4 C
Trikala

Διάβημα διαμαρτυρίας από το “Μέτωπο Λαού” στον Δήμαρχο Τρικκαίων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τη στιγμή που ο ελληνικός λαός ζει μέσα σε ανείπωτη φτώχεια και εξαθλίωση, η φοβισμένη μνημονιακή εξουσία δεν δίστασε για μια ακόμη φορά να ευτελίσει την εθνική επέτειο και τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου.
Μιλώντας για τα Τρίκαλα:
ΕΙΔΑΜΕ η όμορφη πόλη μας να γεμίζει από φράχτες, κάγκελα, σιδεριές, τριχιές, αποκλεισμό γεφυρών και πλατειών και οπλισμένους αστυνομικούς! Την 28η Οκτωβρίου τα Τρίκαλα μεταβλήθηκαν σε αστυνομοκρατούμενη πόλη.
ΕΙΔΑΜΕ κατά τη διάρκεια της παρέλασης αντί για τους Ανάπηρους πολέμου και τους αγωνιστές, να τιμώνται ως «επίσημοι» οι εκπρόσωποι του δολοφονικού μνημονίου και οι παντός είδους συνοδοιπόροι τους.
ΕΙΔΑΜΕ τον λαό να παρακολουθεί τα παιδιά του στην παρέλαση από απόσταση και πίσω από κιγκλιδώματα!
ΝΙΩΣΑΜΕ δυσφορία, αγανάκτηση και οργή για την αναίδεια των μνημονιακών πολιτικών και καταστροφέων της χώρας μας, που μακριά απ’ τον λαό και φρουρούμενοι (!!!), απολάμβαναν τη σιδερόφραχτη παρέλαση, προσβάλλοντας την ιστορική μνήμη και την υπερηφάνεια του λαού μας.
ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, από διάφορους πολιτικούς χώρους, ένιωσαν την ανάγκη να διαμαρτυρηθούν δημόσια για τα πρωτοφανή «μέτρα ασφάλειας» και το καθεστώς αστυνομοκρατίας των ημερών. Ενώ η βουβή ή χαμηλόφωνη αγανάκτηση του Τρικαλινού Λαού υπήρξε καθολική.
Συγχρόνως, εκφράζουμε τη ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΘΛΙΨΗ μας και ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ για την ενεργή συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής (με τη συνεπικουρία της μείζονος αντιπολίτευσης) στην αμαύρωση της επετείου και την πλήρη ευθυγράμμισή της με τους μνημονιακούς δυνάστες του λαού μας:
Συνεργεία του Δήμου απ’ τα άγρια χαράματα της 28ης Οκτωβρίου έστησαν τα κάγκελα και τις σιδεριές στο κέντρο της πόλης μας, κάτι που άλλοι Δήμοι της χώρας αρνήθηκαν να πράξουν, προστατεύοντας τη δημοκρατία και διαφυλάσσοντας την ιστορική μνήμη του αγώνα κατά του φασισμού και υπέρ της ελευθερίας.
Ο κ. Δήμαρχος σιώπησε στην αμαύρωση της επετείου. Όπως σιώπησε και στην απαράδεκτη τιμωρία με 3ήμερη αποβολή των δύο μαθητών της πόλης του που … δάγκωσαν (!) τις γραβάτες τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσβολή της ιστορικής επετείου που συντελούνταν γύρω τους.
Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ. κλιμάκιο του ΜΕΤΩΠΟΥ ΛΑΟΥ θα επισκεφθεί το Δημαρχείο, θα συναντήσει τον Δήμαρχο και θα του επιδώσει ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, τονίζοντας την ανάγκη να μην ξανασυμβούν τα φετινά έκτροπα σε εθνική επέτειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης