"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.8 C
Trikala

Διάβημα στην Τουρκία: Στο ΥΠΕΞ ο Πρέσβης της Τουρκίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σειρά απαντήσεων προς την Άγκυρα ετοιμάζει η Αθήνα με αφορμή τη δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ως πρώτο βήμα, εκλήθη σήμερα (Δευτέρα) στο Υπουργείο Εξωτερικών ο πρέσβης της Τουρκίας, στον οποίον διενεργήθηκε διάβημα για τις ενέργειες της Άγκυρας.ADVERTISING

Σημειώνεται πως νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η Άγκυρα αποπειράται βήμα-βήμα να σφετεριστεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας». Όπως πρόσθεσε, «οι ενέργειες της Τουρκίας σε συνέχεια των άκυρων μνημονίων με την Λιβύη δεν έχουν καμία νομική βάση και η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να προασπίσει τα δικά της δικαιώματα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά με τα περί τουρκικών σχεδίων για έρευνες πετρελαίου.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως η κυβέρνηση ήδη εδώ και καιρό πραγματοποιεί εκστρατεία κατά της τουρκικής παραβατικότητας και θα συνεχίσει να το κάνει όταν χρειάζεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης