"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Διαλύεται κι άλλο το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ: παλιά στελέχη σκέφτονται πολιτική κίνηση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Όπως, κατ’ αποκλειστικότητα, είχε γράψει το matrix24 στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν χθες να προχωρήσουν στην ίδρυση Πολιτικής Κίνησης διακόπτοντας κάθε οργανωτικό δεσμό με τη Χαριλάου Τρικούπη. Στη συνάντηση μετείχαν τουλάχιστον 150 (νυν και πρώην) στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με στόχο, η  Πολιτική Κίνηση, εκτός του οργανωτικού πλαισίου του ΠΑΣΟΚ, να έχει σοσιαλιστικό προσανατολισμό.

Τα στελέχη θέλουν να διακόψουν, όπως λένε, οποιαδήποτε σχέση έχουν ή είχαν με το σημερινό ΠΑΣΟΚ, «το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου», όπως το αποκαλούν χαρακτηριστικά. Το ενδιαφέρον είναι ότι τα στελέχη που αποφάσισαν να διαρρήξουν οριστικά τις σχέσεις τους με τη Χαρ. Τρικούπη στην πλειοψηφία τους ανήκουν στο λεγόμενο «κοινωνικό ΠΑΣΟΚ». Στη συνάντηση συμμετείχαν  και στελέχη της Αριστερής Πρωτοβουλίας.

Εκτός από τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο πρωταγωνιστικό ρόλο φαίνεται ότι παίζουν ο Χρήστος Σπίρτζης (ΤΕΕ), ο Σπύρος Παπασπύρος (ΑΔΕΔΥ), ο Τζανέττος Καραμίχας (ΠΑΣΕΓΕΣ), ο Γιώργος Καβαθάς (ΓΣΕΒΕΕ), ο Βασίλης Βραχιώτης (ΔΣΑ), ο Βασίλης Βαλασόπουλος δήμαρχος Ηλιούπολης, καθώς και άλλοι από επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς όπως ο Γιώργος Δέδες από την Αυτοδιοίκηση και ο Τάκης Κορμάς από τον χώρο των γιατρών. Στην κίνηση μετέχουν και στελέχη από τη Βόρεια Ελλάδα όπως ο Κώστας Μαμέλης και οι πρώην βουλευτές Παπαγεωργίου Θανάσης, Τσιόκας Χάρης, Τζιόλας Λευτέρης.

Οι επαφές που έγιναν προκειμένου να συμμετάσχουν και στελέχη από τον λεγόμενο σκληρό παπανδρεϊκό πυρήνα δεν έχουν, τουλάχιστον προσώρας, ευοδωθεί αν και σύμφωνα με τις πληροφορίες για τη συνάντηση των «150» έχει ενημερωθεί και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου, με τον οποίον τα περί ου ο λόγος στελέχη θέλουν να έχουν επαφή και να συζητήσουν την προοπτική του σοσιαλιστικού χώρου.  Οι συμμετέχοντες υποστηρίζουν ότι η κίνησή τους έχει πανελλαδική δικτύωση και διαθέτει σοβαρές δυνάμεις στους χώρους της Αυτοδιοίκησης και της Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και σε επιστήμονες και συνεταιριστές.

Στην κίνηση δεν συμμετέχουν πάντως στελέχη από το χώρο της ΓΣΕΕ. Κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών της αυριανής συνάντησης δήλωσαν στο matrix24 πως η απόφασή τους να μην συμμετάσχουν στο συνέδριο της «Δημοκρατικής Παράταξης» που ετοιμάζει ο Βενιζέλος είναι ειλημμένη επειδή το θεωρούν «παρωδία», ενώ κάποιοι εξ αυτών θα μπορούσαν όπως λένε, «να συζητήσουν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σ’ ένα συνέδριο του ΠΑΣΟΚ υπό τον απαράβατο όμως όρο να φύγει ο Βενιζέλος, να αλλάξει η πολιτική και να αποχωρήσει από την κυβέρνηση». Φαίνεται ότι στο ΠΑΣΟΚ άρχισαν για τα καλά τα όργανα.

Τη στιγμή που ο Βενιζέλος τσακώνεται με τον Χρυσοχοΐδη, οι Σηφουνάκης – Κρεμαστινός ζητούν «κυβέρνηση ειδικού σκοπού με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής», ο Λοβέρδος ζητά να μην γίνει το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης λόγω μικρού ενδιαφέροντος και περιορισμένης συμμετοχής, την ίδια στιγμή στην κοινωνική και εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ αναπτύσσονται έντονες φυγόκεντρες τάσεις και ζυμώσεις για το μέλλον του κραταιού άλλοτε Κινήματος. Και φυσικά η ατμόσφαιρα αναμένεται να …πυρακτωθεί κι άλλο καθώς σε 15 ημέρες, τη μεθεπόμενη Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, ο Γ. Παπανδρέου θα μιλήσει στο Ηράκλειο της Κρήτης σε, ουσιαστικά ανοιχτή, συγκέντρωση. Τα στελέχη που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό κάνουν μεγάλη κινητοποίηση, ενώ λέγεται ότι έχουν μαζευτεί και 3.500 υπογραφές στελεχών που ζητούν διαφορετική πορεία του ΠΑΣΟΚ…

Τι ζητούν

Σε σχετική ανακοίνωση, που εξεδόθη μετά από πολύωρη συζήτηση, αναφέρονται τα εξής: “Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στελέχη από όλη την Ελλάδα, από όλους τους κοινωνικούς, επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς χώρους, πολιτικά στελέχη και νεολαία, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία, προκειμένου ο σοσιαλιστικός χώρος, σε όλο του το εύρος, να ανακτήσει αυτόνομα πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά.
Στόχος μας οι δυνάμεις από την αριστερή σοσιαλοδημοκρατία, ως τις δυνάμεις της ευρωπαϊκής αριστεράς, της οικολογίας και του ριζοσπαστισμού, να συνευρεθούν σε ενιαία προοδευτική κατεύθυνση, να ανταποκριθούν στο αίτημα και την αγωνία της βάσης του μεγάλου κοινωνικού προοδευτικού σοσιαλιστικού χώρου για το πολιτικό κενό της μη εκπροσώπησης μας.
Με αφορμή το γεγονός ότι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές πολλαπλασίασαν την πολύπλευρη πολιτική, κοινωνική, πολιτισμική και οικονομική κρίση
με την καθολικά πλέον αποδεκτή διαπίστωση ότι το σχέδιο της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης όχι μόνο αποκλίνει από μια προοδευτική κοινωνία και παραγωγική οικονομία αλλά και από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο,
επιχειρούμε τη διαμόρφωση μιας νέας εναλλακτικής προγραμματικής πολιτικής προοδευτικής πλειοψηφίας που έχει ανάγκη ο τόπος και η κοινωνία.
Επιχειρούμε να εκφράσουμε το νέο όραμα, τους νέους κοινωνικούς και εθνικούς στόχους:
• Την οικοδόμηση μιας πραγματικής σοσιαλιστικής δημοκρατίας,
• την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και
• τη σύνταξη ενός εθνικού σχεδίου για μια βιώσιμη παραγωγική δομή, για μια κοινωνία αλληλεγγύης και για μια ανεξάρτητη Ελλάδα

Αποφασίστηκε:
1. Η διαμόρφωση πανελλαδικής οργάνωσης ανά γεωγραφικό και εργασιακό χώρο
2. Η διοργάνωση πολιτικής διάσκεψης με τη συμμετοχή και αντιπροσώπευση όλων των τάσεων, ρευμάτων, κινήσεων, στελεχών, που συγκροτούν τον σοσιαλιστικό χώρο, την πραγματική προοδευτική δημοκρατική παράταξη στην κοινωνία και την πολιτική.
3. Η συγκρότηση επιτροπών και αντίστοιχων πρωτοβουλιών σε όλη τη χώρα”.

Πριν τη συζήτηση, που κατέληξε στην ως άνω απόφαση, υπήρξε εισήγηση του Χρήστου Σπίρτζη, Προέδρου του ΤΕΕ και εκ των πρωταγωνιστών της πρωτοβουλίας. Η εισήγηση, με τίτλο “πρωτοβουλία συγκρότησης του σοσιαλιστικού χώρου”, έχει ως εξής:

“Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Σήμερα Ξεκινάμε.
Εμείς,
στελέχη από όλους τους κοινωνικούς, επιστημονικούς & συνδικαλιστικούς χώρους, από την Τοπική αυτοδιοίκηση, πολιτικά στελέχη από τάσεις, ρεύματα και απόψεις, από τη νεολαία, από όλη την Ελλάδα που συγκροτούσαν τη ραχοκοκαλιά, την ψυχή του Σοσιαλιστικού κινήματος
παίρνουμε την πρωτοβουλία συγκρότησης του σοσιαλιστικού χώρου, σε όλο του το εύρος.
Από την αριστερή σοσιαλοδημοκρατία μέχρι τις δυνάμεις της ευρωπαϊκής αριστεράς, της οικολογίας και του ριζοσπαστισμού.
Από τη νεολαία μας και τις παραγωγικές γενιές, μέχρι τους εναπομείναντες συντρόφους της αντίστασης.
Η σημερινή πρωτοβουλία όσων είμαστε εδώ δεν προέρχεται από την αγωνία εξεύρεσης ρόλων.
Δεν προέρχεται από σκοπιμότητες συγκρότησης ομάδων διαπραγμάτευσης κυβερνητικών θώκων, κομματικών οφίτσιων και οικονομικών δοσοληψιών.
Δεν προέρχεται από τακτικισμούς προσωπικών φιλοδοξιών και προσωποκεντρικών ομάδων.
Ξεκινά από το διαρκές αίτημα του κόσμου της παράταξης, την απόγνωση του δημοκράτη πολίτη:
¨ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ¨
Ξεκινά από την αγωνία όλων μας, της βάσης του μεγάλου κοινωνικού προοδευτικού σοσιαλιστικού χώρου:
• Για την πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική κρίση της κοινωνίας μας
• Για το πολιτικό αδιέξοδο της χώρας
• Για το πολιτικό κενό της μη εκπροσώπησης του χώρου μας
Ο χώρος μας είναι εδώ, υπάρχει αυτόνομος στην κοινωνία, στα συνδικάτα, στις γειτονιές, στους Δήμους, στην παραγωγή, με παρελθόν, παρόν και μέλλον.
Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,
Η πλήρης διάλυση του ΠΑΣΟΚ από τη σημερινή ηγεσία του, έρχεται ως συνέπεια:
• της απομάκρυνσης του από τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που το συγκρότησαν
• της απώλειας του ριζοσπαστισμού του
• της ταύτισης του με τον κυβερνητισμό και τον νεοφιλελευθερισμό
• της λησμονιάς της ιδεολογικής του ταυτότητας και
• τελικά της σημερινής του κατάντιας.

Ό,τι θετικό χτίστηκε από τον χώρο μας στη μεταπολίτευση γκρεμίστηκε μαζί με τη μεσαία τάξη και τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. Οι κοινωνικοί θεσμοί, το κοινωνικό κράτος, η αλματώδης βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, το επιστημονικό δυναμικό, η δημοκρατία στοχοποιήθηκαν, συκοφαντήθηκαν και αποδομήθηκαν.
Ό,τι αρνητικό δημιουργήθηκε διογκώθηκε. Επιχειρείται με σχέδιο, με στρατηγική η αποδόμηση της μεταπολίτευσης, δηλαδή της μόνης ειρηνικής δημοκρατικής και ταυτόχρονα αναπτυξιακής περιόδου της χώρας. Επιχειρείται η κατασυκοφάντηση των ιστορικών ηγετών του συνόλου του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου, της ταύτισης της αριστεράς με την πρόοδο, των κοινωνικών κατακτήσεων και εκφράσεων.
Επιχειρείται η σπίλωση των Δημάρχων, των Συνδικαλιστών, των κοινωνικών αγώνων, των θεσμικών φορέων, των κοινωνικών διεκδικήσεων. Δηλαδή της κοινωνίας και των εκφράσεων της και, δυστυχώς, έχει επιτευχθεί.
Στοχοποιήθηκαν κλάδοι, επαγγέλματα και πρόσωπα που δεν «συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις».
Επιχειρείται η χειραγώγηση της ενημέρωσης του πολίτη και, επίσης, έχει επιτευχθεί.
Αποδομήθηκε το κράτος δικαίου, το κοινωνικό κράτος, η δημόσια διοίκηση.
Χτυπήθηκαν όσο ποτέ οι έννοιες της εθνικής ανεξαρτησίας, του κοινοβουλευτικού συστήματος, των θεσμών της χώρας, των εργασιακών δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
Κυρίως, όμως, καταρρακώθηκε το ηθικό άλλοθι του δημοκρατικού κόσμου, η αξιοπρέπεια μας και η εθνική μας υπερηφάνεια.
Ο λαϊκισμός της μεταπολίτευσης αντικαταστάθηκε από τον λαϊκισμό του νεοφιλελευθερισμού και ακραίους αγοραίους νεολογισμούς.
Κι όλα αυτά έγιναν με το σημερινό ΠΑΣΟΚ συμμέτοχο, αγκαλιά με τη σκοτεινή δεξιά των Μπαλτάκων, στο όνομα της διάσωσης της χώρας.
Με ένα ΠΑΣΟΚ και τη σημερινή ηγεσία του να παρακολουθεί και να συμμετέχει στην ασέλγεια της Δεξιάς στο νεκρό πολιτικό σώμα της πραγματικής δημοκρατικής παράταξης.

Αγαπητοί Σύντροφοι και συντρόφισσες,
Τα ερωτήματα που καλούμαστε σήμερα να απαντήσουμε είναι:
Τι κάνουμε εμείς για το αύριο της χώρας;
Τι κάνουμε για τη νεολαία μας που ξενιτεύεται, για τον άνεργο, τον άστεγο, για τα αδιέξοδα των μισθωτών και των επαγγελματιών;
Τι κάνουμε για τη βαθιά διαιρεμένη και αποπροσανατολισμένη κοινωνία μας;

Σύντροφοι,
η ευθύνη μας είναι μεγάλη, για να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τον κατήφορο της χώρας, της κοινωνίας και της παράταξης
Η ευθύνη μας είναι μεγάλη, για να σιωπούμε και να επιτρέπουμε σε εγωπαθείς, αλαζόνες, τακτικιστές την καπηλεία της ιστορίας μας και την ακύρωση της ψυχής μας.
Η ευθύνη μας είναι μεγάλη για το αδιέξοδο του χώρου μας, του προδομένου κόσμου μας, και την υποχρεωτική έκφραση της αγανάκτησης του σε χαοτικούς αδιέξοδους σχηματισμούς.
Σήμερα οφείλουμε να προχωρήσουμε.
Να συγκροτήσουμε ξανά τον δημοκρατικό σοσιαλιστικό χώρο.
Να ξαναγίνουμε οι κύριοι διαμορφωτές των νέων μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα, με προγραμματικές συγκλίσεις σε προοδευτική παραγωγική κατεύθυνση.
Να επιχειρήσουμε την νέα μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα.
Να προχωρήσουμε γνωρίζοντας τα λάθη του παρελθόντος, αλλά υπερασπιζόμενοι τις μεγάλες τομές και αλλαγές που υλοποίησε ο χώρος μας.
Πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας. Με σεβασμό στις παρακαταθήκες του ιστορικού μας ηγέτη του Ανδρέα Παπανδρέου: στην πατριωτική μας στάση, στην αλληλεγγύη των διεθνών προοδευτικών λαών και κινημάτων, στη δημοκρατική κοινωνική σοσιαλιστική ιδεολογική μας ταυτότητα, στη ριζοσπαστική πολιτική σκέψη και δράση, στις προοδευτικές και αριστερές συμμαχίες κυρίως στην κοινωνία.
Σήμερα, η δεξιά, η συντήρηση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, οι αεριτζήδες, οι μεταπράτες και οι μεσάζοντες των μνημονίων, των αδικιών και της εξάρτησης είναι η μία όχθη της πολιτικής. Εμείς στεκόμαστε στην άλλη. Στην όχθη των δυνάμεων της παραγωγής, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εθνικής αξιοπρέπειας, της Ευρώπης των λαών και των συγκλίσεων.
Αυτή είναι η σύγχρονη διαχωριστική γραμμή δεξιάς και προόδου.
Από τη μία οι λαϊκιστές των δογματισμών από όπου κι αν προέρχονται κι από την άλλη η αλήθεια, η πρόταση, το όραμα…
Εμείς εκφράζουμε τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις
Εμείς αποτελούμε την κοινωνική βάση του όλου σοσιαλιστικού χώρου και μπορούμε να τον συγκροτήσουμε από την αρχή σε όλο του το εύρος
Εμείς μπορούμε να αναδείξουμε νέους ανθρώπους και να παράγουμε θέσεις και πολύπλευρο σχέδιο για την έξοδο από την κρίση
Εμείς εκφράζουμε το νέο όραμα, τους νέους κοινωνικούς και εθνικούς στόχους:
• Την οικοδόμηση μιας πραγματικής σοσιαλιστικής δημοκρατίας,
• την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και
• τη σύνταξη ενός εθνικού σχεδίου για μια βιώσιμη παραγωγική δομή, για μια κοινωνία αλληλεγγύης και για μια ανεξάρτητη Ελλάδα
Εμείς μπορούμε να μετακινήσουμε το επίκεντρο της διαπραγμάτευσης του χρέους, των δανεισμών και των μνημονίων στη διαπραγμάτευση του ποσοστού της παραγωγικής ευρωπαϊκής παραγωγής που μας ανήκει.
Εμείς μπορούμε να συμμαχήσουμε με ευρωπαϊκούς λαούς, να ανταμώσουμε με τα ευρωπαϊκά κινήματα για την ανατροπή πολιτικών, την ανατροπή εξυπηρέτησης των διεφθαρμένων πολυεθνικών και των οικονομικών γερακιών της Γερμανικής Ευρώπης!
Η μόνη πραγματική δημοκρατία και η μόνη πραγματική αριστερά είναι η αλήθεια. Εμείς μπορούμε να πούμε αλήθεια στον κόσμο μας:
Η κρίση δεν ξεπερνιέται ούτε εύκολα ούτε γρήγορα ούτε χωρίς σχέδιο ούτε με μια σκληρή διαπραγμάτευση. Για αυτό και συνεχίζουμε να είμαστε η μόνη πραγματικά αληθινή αριστερά.
Η κρίση, επίσης, δεν ξεπερνιέται με ενδοτισμό, λαϊκισμό και ένα πολιτικό προσωπικό ανεπαρκές, υποτελές και παρακμιακό.
Δεν ξεπερνιέται με την εφαρμογή σχεδίων εξυπηρέτησης ολιγαρχών και πολιτικές προτεκτοράτων.
Η παράταξη μας, ο κόσμος μας, όλοι εμείς ξέρουμε και μπορούμε να προτείνουμε και να υλοποιήσουμε τις πραγματικές μεγάλες αλλαγές, που έχει ανάγκη η χώρα και όχι τις ψευδεπίγραφες:
Ένα άλλο πολιτικό σύστημα, με μικρές εκλογικές περιφέρειες, οικονομική διαφάνεια, ασυμβίβαστα και θητείες
Ένα άλλο κοινωνικά δίκαιο φορολογικό σύστημα
Ένα άλλο διαφανές πλαίσιο λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος
Ένα άλλο κράτος, με ανεξάρτητη, σύγχρονη δημόσια διοίκηση και κυρίως
Ένα πατριωτικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που θα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα μας: το ανθρώπινο δυναμικό μας, τον εθνικό μας πλούτο στην αγροτιά, στην πρωτογενή παραγωγή και στη μεταποίηση της, στην ενέργεια, στους ορυκτούς πόρους, στο περιβάλλον, στις μικρομεσαίες παραγωγικές μονάδες, στο εμπόριο και στον τουρισμό
Ένα ιεραρχημένο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, που θα υπηρετεί την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας και όχι σχεδιασμούς συμφερόντων
Ένα εθνικό σχέδιο συμμαχιών για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην γειτονιά μας και την υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας και κυριαρχίας

Αγαπητοί Σύντροφοι,
Σήμερα συντελείται ένα εθνικό έγκλημα. Το ξενόφερτο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης όχι μόνο αποκλίνει από τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής κοινωνίας και οικονομίας, αλλά και από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Η χώρα ξεπουλιέται, με έναν προσφέροντα σε κάθε διαγωνισμό και με ένα άρθρο σε κάθε μνημόνιο
Το επιστημονικό δυναμικό και η νεολαία μας ωθείται στην ανεργία και στη συνέχεια στην ξενιτιά
Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες φυτοζωούν και κλείνουν
Οι μισθωτοί φτωχοποιούνται
Οι δημόσιοι υπάλληλοι τρομοκρατούνται
Οι συνταξιούχοι πεινάνε
Το τραπεζικό σύστημα οδηγήθηκε σε ολιγοπώλιο διατηρώντας τις παλιές αμαρτωλές διαδικασίες, παγώνοντας την πραγματική οικονομία, χρεώνοντας τον ελληνικό λαό.
Μια ιδιότυπη ολιγαρχία έχει εγκατασταθεί στη χώρα και αισχροκερδεί την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός στενάζει.
Ακόμη και οι εθνικές μας συμμαχίες, η στάση της χώρας στα εθνικά θέματα διαμορφώνονται καθ’ υπαγόρευση των δανειστών.
Πρέπει να είναι καθαρό προς όλους: δεν μας χωρίζει μια γραμμή με τη ΝΔ και τις κυβερνητικές επιλογές, μας χωρίζει άβυσσος
Το αίτημα του ελληνικού λαού για αλλαγή πολιτικών συνεπάγεται την αλλαγή κυβέρνησης και πολιτικού προσωπικού.
Σήμερα, θα αποφασίσουμε για το εγχείρημα συγκρότησης του δημοκρατικού σοσιαλιστικού χώρου, γιατί, χωρίς, εμάς η κοινωνία, η χώρα, ο δημοκρατικός κόσμος δεν έχει ελπίδα, δεν έχει διέξοδο.
Σήμερα, εμείς ο πυρήνας ανάταξης και συγκρότησης του σοσιαλιστικού χώρου θα αποφασίσουμε, για την ύπαρξη της παράταξης μας, του χώρου που συνεργαζόταν και συνεργάζεται στην κοινωνία, με τις δυνάμεις της προόδου, της οικολογίας, της αριστεράς, που είχε και έχει πατριωτική στάση και ευρωπαϊκό προοδευτικό προσανατολισμό, που έχει κοινωνική ευαισθησία και παραγωγική πρόταση.
Θα αποφασίσουμε για την ύπαρξη μιας πανελλαδικής οργανωτικής δομής, σε κάθε δήμο, σε κάθε εργασιακό χώρο και την ημερομηνία της ιδρυτικής πολιτικής διαδικασίας του σοσιαλιστικού χώρου, σε όλο του το εύρος. Της συνάντησης με όλες τις δυνάμεις, κινήσεις και συντρόφους που είναι στην ίδια πολιτική κατεύθυνση.
Σήμερα, με ανιδιοτέλεια, με ευθύνη, με αλήθεια και μόνο με αλήθεια αποφασίζουμε για την υπεράσπιση της ιστορίας μας, της εθνικής κοινωνικής και προσωπικής μας αξιοπρέπειας, της ιδεολογικής μας φυσιογνωμίας, της πολιτικής ύπαρξης της πραγματικής δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.
Σήμερα, όσοι είμαστε εδώ, έχουμε πορεία και ιστορική διαδρομή στην κοινωνία, στο κίνημα, στην παραγωγή, στο επάγγελμα και στους αγώνες. Δεν φυτρώσαμε, δεν μας φύτεψαν σε θέσεις, παλέψαμε, παλεύουμε και θα παλεύουμε μαζί με την κοινωνία.
Μπορεί και να διαφωνήσουμε στα επί μέρους αλλά δεν ντρεπόμαστε να λέμε ο ένας τον άλλο ΣΥΝΤΡΟΦΟ.
Κι αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο που μας ενώνει και θα μας ενώνει στους νέους αγώνες που καλούμαστε να δώσουμε.
Σύντροφοι και συντρόφισσες ξεκινάμε.
Αθήνα, Οκτώβριος 2014

Πηγή matrix24

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης