"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Δυναμική παρέμβαση Καραμανώφ …

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ”…

Ηλίας Καραμάνος αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας

η εικόνα προφίλ του Ηλίας Καραμάνος, Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Ηλίας Καραμάνος

Η εμπειρία δείχνει πως είναι εύκολο να φτιάξει κάποιος μια θεωρία για την κοινωνία γενικά και ειδικότερα για το Δήμο.

Να την κοσμήσει με πιασάρικα συνθήματα, με ρηξικέλευθες προτάσεις, με φανταχτερούς προσδιορισμούς και να την “χρυσώσει” με νέους και καινοτόμους στόχους και προσδοκίες.

Να την “πλημμυρίσει με τις αρετές της εντιμότητας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αξιοσύνης, της ισότητας, της δικαιοσύνης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αλήθειας.

Και αφού όλο αυτό το εγχείρημα το “οργανώσει” στο μυαλό του, μεταξύ ευχής και ανακοίνωσης να βγει και να καλέσει τους ανθρώπους να το ασπαστούν και να το εφαρμόσουν.

Πολύ εύκολα μπορεί να αυτοπροσδιοριστει ως ακηδεμόνευτος, προσπερνώντας την παρουσία του στην τοπική κομματική ηγεσία του νομού και να παραβλέψει την ήδη 12χρονη αυτοδιοικητική του πορεία μη αποδεχόμενος τη συνευθύνη του για τη σημερινή “θέση” του Δήμου.

“Θέση” για την οποία έχουν την ευθύνη πολλοί πριν, και μαζί με αυτόν τώρα, και την οποία οραματίζεται να αλλάξει και να καλέσει τους δημότες να συντρέξουν μαζί του.

Οραματίζεται να αλλάξει ένα Δήμο (που μάλλον πρωτοτυπεί) και στον οποίο εκμεταλλευόμενος την δημοκρατική συνείδηση μιας ολόκληρης δημοτικής ομάδας, παραμένει Πρόεδρος νομικού προσώπου ταυτόχρονα και πολιτικός της αντίπαλος.

Τελικά είναι πολύ δύσκολο, ως ανυπέρβλητο, να ξεπεράσει κάποιος το εμπόδιο του εαυτού του και της κουλτούρας με την οποία έχει γαλουχηθεί όλα αυτά τα χρόνια από την εμπλοκή του στη πολιτική.

Το ίδιο δύσκολο και αξεπέραστο φαντάζει επίσης και το να σπάσει κάποιος ή έστω να υπερβεί τα δεσμά που έχει δέσει γύρω του το σύστημα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης