"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Δωρεάν συνεδρίες λογοθεραπείας για παιδιά στην Φαρκαδόνα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στα πλαίσια του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας που υλοποιεί ο Δήμος Φαρκαδόνας άρχισε να λειτουργεί τμήμα Λογοθεραπείας προσφέροντας δωρεάν συνεδρίες σε παιδιά των οικογενειών του Δήμου.

Το τμήμα Λογοθεραπείας του Δήμου Φαρκαδόνας λειτουργεί με υπεύθυνο τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας σε ειδικό χώρο στον Παιδικό Σταθμό Φαρκαδόνας και στον Παιδικό Σταθμό Οιχαλίας.

Οι δωρεάν λογοθεραπείες παρέχονται σε παιδιά οικογενειών που διαμένουν μόνιμα στον Δήμο Φαρκαδόνας προσφέροντας ανακούφιση σε πολλές οικογένειες.

Το τμήμα λογοθεραπείας το οποίο έχει στελεχωθεί από Παιδαγωγό Ειδικής Αγωγής και από Λογοθεραπεύτρια, δρα υποστηρικτικά στη λειτουργία των παιδικών σταθμών και ασχολείται με:

• διαταραχές λόγου, φωνής, ομιλίας σε παιδιά και έχει στόχο την αποκατάσταση αυτών των δυσκολιών.

• παροχή δωρεάν συνεδριών (για το οποίο απαιτείται παραπεμπτικό για την αναγκαιότητα των λογοθεραπειών).

Μέσω των προσλήψεων με τα 8μηνα ο Δήμος έχει στη διάθεσή του Λογοθεραπεύτρια και Δασκάλα Ειδικής Αγωγής, ώστε να είναι σε θέση να παρέχει δωρεάν μαθήματα στα παιδιά των τεσσάρων παιδικών σταθμών αλλά και σε όλα τα παιδιά του Δήμου, που δεν έχουν τη δυνατότητα μετάβασης σε συγκεκριμένα κέντρα θεραπείας.

Η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι σημαντική και ευελπιστούμε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα βοηθήσει περαιτέρω τις οικογένειες των παιδιών που ωφελούνται.

Πληροφορίες παρέχονται από τους παιδικούς σταθμούς και από το Δήμο Φαρκαδόνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης