"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Δόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος δρόμος από Καραβόπορο έως Λυγαριά

lafarm

Σχετικά άρθρα

TRIKALON PILIS B

 

Ένα έργο που βοηθά στην οδική σύνδεση από τα Τρίκαλα μέχρι την Άρτα και διασφαλίζει την ασφάλεια, την ταχύτητα, την ομαλή διακίνηση των ανθρώπων της περιοχής γενικότερα, ο δρόμος από τον

Καραβόπορο μέχρι τη Λυγαριά, παραδόθηκε τη Δευτέρα στην κυκλοφορία. Πρόκειται για τμήμα της εθνικής οδού Τρικάλων – Άρτας το οποίο υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με αρχικό προϋπολογισμό 20,5 εκ.  ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις και τα έργα κοινής ωφέλειας κόστισαν 4 εκ. ευρώ επιπλέον.

Ο νέος υψηλών προδιαγραφών σύγχρονος οδικός άξονας είναι μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων, διαθέτει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και παράπλευρες οδούς. Βοηθά την μετακίνηση για αγροτικές εκμεταλλεύσεις ενώ διαθέτει τρεις ανισόπεδους κόμβους στον Παραπόταμο, τη Λυγαριά και το Δροσερό και επίσης αναμορφώθηκε και ο κόμβος στους Γόμφους.

Εμφάνιση ΚΑΡΑΒΟΠΟΡΟΣ ΛΥΓΑΡΙΑ 2.jpg

Στο νέο οδικό άξονα βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Τσίγκα, το δήμαρχο Πύλης κ. Κώστα Μαράβα, τον πρώην βουλευτή και νομάρχη κ. Ηλία Βλαχογιάννη, τον πρώην βουλευτή δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλο, περιφερειακούς συμβούλους και άλλους αυτοδιοικητικούς και τοπικούς φορείς. Ο κ. Αγοραστός έκανε λόγο για έναν ιδιαίτερο χρήσιμο δρόμο ο οποίος θα συνδράμει στην παραγωγικότητα της περιοχής αλλά και τον τουρισμό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης