"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Δύο Χρυσά και ένα Χάλκινο μετάλλιο οι Τρικαλινοί μαθητές στην 32η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» !!

lafarm

Σχετικά άρθρα

metalia mathimatika
Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) η 32η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα με την επωνυμία «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» Από τα Τρίκαλα προσήλθαν και συμμετείχαν οι οκτώ μαθητές που είχαν προκριθεί από τον πρόσφατο 75ο «Ευκλείδη». Οι Τρικαλινοί μαθητές επέτυχαν εξαιρετικές επιδόσεις. Κατέκτησαν κορυφαίες διακρίσεις και μετάλλια, κατατάσσοντας το νομό μας, για ακόμη μία χρονιά, ως τον πρώτο νομό της χώρας. Οι μαθητές είναι:
ΛΩΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χρυσό μετάλλιο Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΚΠ/ΡΙΑ ΑΘΗΝΑ
lolas
ΤΣΕΠΕΛΕ ΒΑΣΙΛΗΣ Χρυσό μετάλλιο Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 4ο ΓΥΜΝ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

tselepis
ΤΣΙΛΙΩΝΗΣ ΚΙΜΩΝ Χάλκινο μετάλλιο Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΚΠ/ΡΙΑ ΑΘΗΝΑ

tsilionis
Σήμερα Κυριακή, στην κατάμεστη μεγάλη αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, διεξήχθη η τελετή των βραβεύσεων της τελικής φάσης των Πανελλήνιων Μαθηματικών Διαγωνισμών που υλοποιεί η ΕΜΕ από το έτος 1931.
Από τα τέσσερα χρυσά μετάλλια που απένειμε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, ο Δημήτρης Λώλας – συναγωνιζόμενος ακόμη και με μεγαλύτερους μαθητές – κατέκτησε το χρυσό Νο1. Ακολούθως, ο Βασίλης Τσεπέλε κατέκτησε το χρυσό Νο2. Ο Κίμωνας Τσιλιώνης κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο συναγωνιζόμενος στα ίδια θέματα με μαθητές έως και δύο χρόνια μεγαλύτερους από εκείνον, στον αντίστοιχο «Αρχιμήδη» των μαθητών των λυκείων.
Το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα παρευρέθηκαν και διαγωνίστηκαν ακόμη πέντε μαθητές που συμπλήρωναν την οκτάδα των τρικαλινών μαθητών. Αυτοί ήταν η Μαρία Μιχαηλίδου, η Ευαγγελία Ντέλκου, ο Γιώργος Θεμελής, ο Στέφανος Λάμπρος και ο Βασίλης Θεμελής.
Κατόπιν και του Προκριματικού Διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στη συνέχεια, θα στελεχωθούν οι δύο εξαμελείς Εθνικές Μαθηματικές Ομάδες, μαθητών από τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας μας. Αυτές, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Διεθνείς μαθηματικούς Διαγωνισμούς.
metalia mathimatika

Ο Στέλιος Αμπράζης, πρόεδρος του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων της ΕΜΕ επισήμανε: «Διέπρεψαν οι τρικαλινοί μαθητές στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα και τη φετινή σχολική χρονιά. Ο νομός μας εξακολουθεί και παραμένει στην κορυφή της χώρας. Στη σημερινή εκδήλωσης βράβευσης επισημάνθηκε από την ΕΜΕ και τους παρευρισκόμενους Καθηγητές των Πανεπιστημίων, η πολύ αποτελεσματική δουλειά που γίνεται στην πόλη μας. Το μέλλον αυτών, αλλά και αρκετών άλλων μαθητών, είναι ελπιδοφόρο. Συγχαίρουμε θερμά τους τρείς μαθητές, τις οικογένειές τους, οι οποίες στηρίζουν τα παιδιά τους και όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς, αποτελώντας τη βάση των επιτυχιών. Ακόμη, συγχαίρουμε τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς για την επαρκή κατάρτισή τους και για το έργο που επιτελούν καθημερινά. Η σκυτάλη των μεταλλίων και των διακρίσεων έχει περάσει από τους Ολυμπιονίκες των προηγούμενων ετών στα νέα μας αστέρια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης