"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.4 C
Trikala

Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους – Στον «χορό» των Ρίχτερ η Θεσσαλία, σκηνές σε γήπεδα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στήθηκαν σκηνές στα χωριά για να διανυκτερεύσουν οι πολίτες – Συνεχείς περιπολίες από την αστυνομία  – Ζημιές σε παλιά κτίρια, εκκλησίες και σχολεία

Υπο τον φόβο νέων ισχυρών μετασεισμών θα περάσουν τη νύχτα οι κάτοικοι της που ακόμα προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ, που έπληξε την περιοχή.

Στο μεταξύ, έχουν σημειωθεί και δεκάδες μετασεισμοί -έντεκα πάνω από 4 Ρίχτερ και 5,2 Ρίχτερ ο ισχυρότερος- σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, τη στιγμή που το μέγεθος του κυρίου σεισμού έχει διχάσει τους σεισμολόγους. «Ο σεισμός είναι της τάξης των 6,3 Ρίχτερ», δήλωσε νωρίτερα  στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαζάχος.

Φωτογραφίες από ζημιές σε Μεσοχώρι και Μαγούλα:

5255107
5255120

Σύμφωνα με τα όσα είπε στον protothema.gr, ο Αντώνης Λιανός, κάτοικος στο Μεσοχώρι , «τέτοιο σεισμό στη ζωή μου δεν είχα νιώσει ποτέ ξανά. Να μην σου συμβεί. Αυτή την στιγμή κουνάει ακόμα. Τα προβλήματα στο Μεσοχώρι είναι πολλά. Η κεντρική εκκλησία μας ο Άγιος Δημήτριος έχει σχεδόν καταρρεύσει έχει ρωγμές γύρω γύρω. Ό, τι ήταν πέτρινο στο χωριό ή έχει πέσει ή έχει ρωγμές. Ο κόσμος είναι όλος έξω στους δρόμους».

Έπεσαν σπίτια στο Δαμάσι -Προβλήματα στην υδροδότηση

Μιλώντας στο protothema κάτοικος του χωριού, Θανάσης Γκατζούρας, ανέφερε:  «Εδώ στο χωριό έχουμε πολλές ζημιές. Όπως μαθαίνω έχουν πέσει παλιά σπίτια, ενώ έχουν υποστεί ζημιές στα περισσότερα. Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός, ο κόσμος φοβήθηκε και βγήκε στους δρόμους. Ακόμα έξω είναι όλοι γιατί είχε και διάρκεια τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Εδώ είμαστε τουλάχιστον 2.000 κάτοικοι».

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, καταστράφηκε και πρέπει να γίνει νέο σχολείο στο Δαμάσι, ενώ ζημιές σημειώθηκαν και σε άλλα δύο σχολεία στον Τύρναβο.

Ζημιές προκλήθηκαν επίσης και στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, αλλά και σε άλλες τρεις εκκλησίες.

112
113
1
2
3
protothema

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης