"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

Δώδεκα συλλήψεις – Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε 12 συλλήψεις στο ανατολικό Λονδίνο έχει προχωρήσει η βρετανική αστυνομία, μετά τη χθεσινοβραδινή διπλή επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και 48 τραυματίσθηκαν. Στη Γέφυρα του Λονδίνου ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε ανυποψίαστους πεζούς, ενώ στο γειτονικό Μπόροου Μάρκετ οι δράστες επιτέθηκαν με μαχαίρια. Νεκροί από αστυνομικά πυρά οι τρεις δράστες. Σύμφωνα με το Sky News, των συλλήψεων προηγήθηκε έρευνα της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα, το οποίο χρησιμοποιούσε ένας εκ των δραστών – Όλες οι εξελίξεις

 

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση διαμέσου του πρακτορείου προπαγάνδας του, του Άμακ.

Ο απολογισμός από την τρομοκρατική επίθεση που σημιώθηκε το βράδυ  του Σαββάτου στην καρδιά του Λονδίνου ανέβηκε στους επτά νεκρούς, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

«Δυστυχώς μόλις επιβεβαιώθηκε ότι επτά άνθρωποι έχουν σκοτωθεί», δήλωσε η διοικητής της αστυνομίας του Λονδίνου Κρεσίντα Ντικ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Επιπλέον νεκροί είναι και οι τρεις δράστες της επίθεσης, αφού εξουδετερώθηκαν από την αστυνομία. Είκοσι ένας από τους τραυματίες της χθεσινής επίθεσης βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Press Association επικαλούμενο την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) της Αγγλίας.

Η Ντικ εξήγησε ότι, από τα μέχρι τώρα στοιχεία που διαθέτει η αστυνομία, φαίνεται ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν τρεις και ότι το συμβάν πλέον έχει τεθεί υπό έλεγχο. Ωστόσο οι αστυνομικοί διεξάγουν ενδελεχή έρευνα στην περιοχή για να επιβεβαιώσουν ότι έχουν εντοπιστεί όλα τα θύματα και ότι δεν διαφεύγουν άλλοι δράστες.

Πάντως η διοικητής της αστυνομίας επεσήμανε ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστή η ταυτότητα των δραστών.

Η Ντικ εξήγησε ότι οι τρεις δράστες επέβαιναν σε ένα φορτηγάκι το οποίο έριξαν πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου, και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την κοντινή συνοικία Μπόροου Μάρκετ όπου άρχισαν να μαχαιρώνουν περαστικούς.

«Προτεραιότητά μας τώρα είναι να συνεργαστούμε με τους συναδέλφους μας της αντιτρομοκρατικής και επίσης με τις υπηρεσίες Πληροφοριών και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας για να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες για τα πρόσωπα αυτά που εξαπέλυσαν την επίθεση και το υπόβαθρό της», τόνισε η Ντικ.

«Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνέλαβαν χτες το πρωί 12 ανθρώπους στο Μπάρκινγκ του ανατολικού Λονδίνου. Οι έρευνες συνεχίζονται σε διευθύνσεις στο Μπάρκινγκ», αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε η αστυνομία του Λονδίνου.

Οι βρετανικές βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 8 Ιουνίου, όπως είναι προγραμματισμένο, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, μετά την επίθεση στο Λονδίνο που στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους ενώ 48 τραυματίσθηκαν.

Πολιτικά κόμματα, μεταξύ των οποίων οι Συντηρητικοί της Μέι και το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Εργατικό Κόμμα, ανέστειλαν σήμερα την προεκλογική εκστρατεία τους, αλλά η Μέι δήλωσε πως η προεκλογική εκστρατεία θα επαναληφθεί αύριο Δευτέρα.

«Σε ένδειξη σεβασμού, τα δύο πολιτικά κόμματα αναστείλαμε για σήμερα την προεκλογική εκστρατεία μας, όμως δεν μπορεί να επιτραπεί στη βία να διαταράξει τη δημοκρατική διαδικασία, έτσι η προεκλογική εκστρατεία θα επαναληφθεί πλήρως αύριο και οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν όπως είναι προγραμματισμένο την Πέμπτη», τόνισε η Μέι σε δήλωση που έκανε μπροστά στην πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ και η οποία αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης