"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Είναι αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης ζούγκλας σας κερατάδες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αυτή η φωτογραφία σήμερα με έχει συγκλονίσει. Κουβαλάει τα βιβλία του μέσα σε μια σκισμένη σακούλα. Κι είναι τέτοιες στιγμές που επανέρχεται στο μυαλό σου η ουσία που γελοιοποιεί τον υλισμό και ξεχωρίζει την επιθυμία που είναι πάνω από κάθε εμπόδιο.

Βέβαια εύχομαι -πέρα από τους απλούς πολίτες που έμαθα ότι ενδιαφέρθηκαν αμέσως για να πάρουν μια τσάντα σχολική στο παιδί της φωτογραφίας- να ενδιαφέρθηκαν το ίδιο κι όλοι αυτοί οι μεγαλομαγαζατορες που μας πρήζουν τα συκώτια από το καλοκαίρι για τις τσάντες και τις φανταχτερές κασετίνες τους. Ήθελα να ξερα όχι αν απλά έκαναν μια πράξη ελεημοσύνης αλλά αν προθυμοποιήθηκαν να δώσουν δωρεάν σχολικό εξοπλισμό σε σχολεία και για παιδιά τέτοια που δεν έχουν ούτε για παπούτσια όπως φαίνεται από την ίδια φωτογραφία. Αν έκαναν κάτι τέτοιο με χαρά να πω ότι διαψεύδομαι κι ότι λέω υπερβολικές μαλακίες. Αν δεν έκαναν όμως τίποτα, αν γενικά κανένας φορέας δεν έκανε τίποτα και περάσαμε πλέον από τα παιδιά που λιποθυμάνε από την πείνα στα παιδιά που πάνε με σακούλες από σούπερ μάρκετ στα σχολεία θα πω ότι αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η φτώχεια και οι διακρίσεις δεν είναι αποτέλεσμα της φύσης, των σεισμών και των λοιπών φυσικών φαινομένων. Είναι αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης ζούγκλας σας κερατάδες. Χαίρετε.

Τα Κακώς Κείμενα

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Της καπιταλιστικής ζούγκλας είναι αποτέλεσμα,είτε με φιλελεύθερη,είτε με νεοφιλελεύθερη,είτε με σοσιαλδημοκρατική διαχείριση του καπιταλισμού αυτή εικόνα υπάρχει,είναι πραγματικότητα μπροστά μας…ο καπιταλισμός δε διαχειρίζεται ,δεν υπάρχουν μείγματα διαχείρισης που τον κάνουν ανθρώπινο,είναι απ το DNA του απάνθρωπος,γιατί στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο…γι αυτό τέρμα οι αυταπάτες….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης