"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.8 C
Trikala

Είναι βιώσιμο το χρέος Κώστα, Θανάση και Κατερίνα μου;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην ερώτηση του τίτλου ο Γιάννης Στουρνάρας απαντά θετικά. Κορυφαίοι οικονομολόγοι απαντούν αρνητικά. Οι δανειστές μας είναι μάλλον μπερδεμένοι και θεωρούν ότι με τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που μας επιβάλλουν μπορεί και να είναι βιώσιμο. Εν τω μεταξύ  το ιδιωτικό χρέος πλησιάζει το δημόσιο χρέος. Με σταθερά βήματα, μήνα με τον μήνα, χρόνο με τον χρόνο, μπορούμε να καταφέρουμε το ιδιωτικό χρέος να ξεπεράσει το δημόσιο χρέος. Χάθηκαν πολλοί άνθρωποι αυτά τα χρόνια και έφυγαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από την Ελλάδα.
Το βιώσιμο χρέος μιας νεκρής χώρας.

Η Ελλάδα πεθαίνει ήσυχα.

Eσύ Σάκη Παπαδόπουλε τι λες , είναι βιώσιμο το χρέος;



2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το χρεός είναι βιώσιμο μέχρι 2030, οπότε θα γινει η επόμενη ρύθμιση του, και με την προϋποθεση ότι θα συνεχίσουν οι επενδύσει ιδιωτών με στόχο άυξηση του ΑΕΠ και έτσι αλλαγή του λόγου ΑΕΠ/χρεους. Εχει αποδειχθει ήδη μια φορά με τα υπάρχοντα μοντέλα, και τα επιτόκια χρέους που εκδίδονται και είναι σχεδόν μηδενικά πλέον. Αλλά οι λαϊκιστες το 2015 επιδείνωσαν τα σενάρια και έχουν παρατείνει την κρίση…

  2. Δικαιόπολης

    Το τι θα μπορούσαν να πουν ένας πολιτικός μηχανικός , ένας γεωπόνος, μια δικηγόρος και ένας γιατρός για τους δείκτες βιωσιμότητας του χρέους και τη δυναμική της διαχρονικής εξέλιξης τους ή ποια, πως και πόσο το επηρεάζουν τα συναρτώμενα με αυτό μακροοικονομικά μεγέθη; Είμαι ειλικρινά περίεργος να το μάθω. Αναμένω τις απαντήσεις των.

    Δικαιόπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης