"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Εγκαινιάστηκε ο Ξενώνας Συνοδών στο Νοσοκομείο Βόλου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα εγκαίνια του Ξενώνα Συνοδών στο Νοσοκομείο Βόλου έγιναν σήμερα το μεσημέρι. Μετά την τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, όπου στον χαιρετισμό του ο Διοικητής του Αχιλλοπούλειο, Ματθαίος Δραμητινός, εξήρε την προσωπικότητα και την μεγάλη φιλανθρωπική δράση του ευεργέτη Χαρ. Τσιμά, τον οποίο καταχειροκρότησαν όλοι οι παραβρισκόμενοι σε αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς του στην πόλη και στον συνάνθρωπο.

Ο Ξενώνας Συνοδών χαρακτηρίστηκε ως “πεντάστερο ξενοδοχείο” και τιμητικά σε κάθε ένα από τα τέσσερα δωμάτια που διαθέτει, δόθηκαν τα ονόματα των παιδιών του κ. Τσιμά. Στη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε επίσης στον κ. Τσιμά τιμητική πλακέτα από τον Σύλλογο “φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου”.

Να σημειωθεί, πως ο Ξενώνας στην οδό Ν. Πλαστήρα αναμένεται να αποτελέσει την «στέγη θαλπωρής» για συγγενείς ασθενών, που είτε προέρχονται από μακριά, είτε δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα παραμονής για το διάστημα που προσφιλή τους πρόσωπα, νοσηλεύονται στο Αχιλλοπούλειο. Θα υπάρχει δυνατότητα να φιλοξενηθούν οκτώ άτομα συνολικά. Διαθέτει τέσσερα δίκλινα δωμάτια χωρισμένα για άνδρες και γυναίκες με μια μεγάλη κοινή κουζίνα και ξεχωριστά μπάνια. Ο χρόνος παραμονής για κάθε περίπτωση θα είναι συγκεκριμένος, καθώς στόχος είναι να μπορούν κυκλικά να εξυπηρετηθούν, όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι που δεν μπορούν να ανταποκριθούν με δικούς τους πόρους στα έξοδα διαμονής.

Για το πλαίσιο λειτουργίας του Ξενώνα θα συσταθεί Κανονισμός λειτουργίας, ο οποίος και θα τεθεί σε ισχύ μόλις η δομή ανοίξει τις πύλες της για να υποδεχθεί τους πρώτους φιλοξενούμενους, από τα νησιά, το Πήλιο και άλλες μακρινές περιοχές, που δεν έχουν κάποιο κατάλυμα για να κοιμηθούν, διότι οικονομικά είναι αδύναμοι. Η επιλογή σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνεται βάση κοινωνικών κριτηρίων, στα πρότυπα που ισχύουν και σε άλλους Ξενώνες Φιλοξενίας Νοσοκομείων στην Αθήνα, τα Ιωάννινα, την Αλεξανδρούπολη, ώστε να βοηθηθούν αυτοί που πράγματι έχουν ανάγκη να εξυπηρετηθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης