"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Εις πολλά έτη Δέσποτα – Ενθρόνιση νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μια ιστορική ημέρα το Σάββατο 25 Νοεμβρίου για την πόλη της Καλαμπάκας και την Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.

Η πόλη της Καλαμπάκας υποδέχθηκε τον δεύτερο κατά σειρά Μητροπολίτη της, οχτώ μήνες μετά την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Σεραφείμ.

Η πρώτη υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, έγινε στην Εθνική οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων στο ύψος της Βασιλικής, από τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη.

Στη συνέχεια ο νέος Μητροπολίτης συνοδευόμενος υπό του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, έφτασε στην κεντρική πλατεία Ρήγα Φεραίου Καλαμπάκας.

stagon 2

Εκεί τον υποδέχθηκε ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο οποίος του παρέδωσε την Αρχιερατική Ράβδο.

Πρώτος τον νέο Μητροπολίτη προσφώνησε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης, ο οποίος τον καλωσόρισε και του ευχήθηκε καλή διακονία στην ιστορική Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.

Επίσης τον νέο Μητροπολίτη προσφώνησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστού, τονίζοντας ότι θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Μητρόπολης για το κοινό καλό του τόπου.

stagon 2

Ακολούθησε ο πρώτος χαιρετισμός του νέου Μητροπολίτη κ. Θεοκλήτου, ο οποίος φανερά συγκινημένος απεύθυνε πρόσκληση στο λαό της Καλαμπάκας να είναι στο πλευρό του, και να προσεύχεται για τον πνευματικό τους πατέρα.

”Έρχομαι κοντά σας ως ένας ταπεινός Επίσκοπος, αδελφός, φίλος και διάκονος όλων”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος συγκινημένος τόνισε: ”Από σήμερα η καρδιά μου χτυπάει Θεσσαλιώτικα και γίνομαι Καλαμπακιώτης…”

Αμέσως μετά με πομπή ο νέος Μητροπολίτης περπάτησε μέχρι τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος, όπου καθ΄όλη την διάρκεια ευλογούσε το ποίμνιο του, το οποίος αναφωνούσε άξιος.

Τέλος σύμφωνα με το τυπικό ακολούθησε η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παρουσία των Αρχών του Τόπου και εκατοντάδων πιστών.

stagon 18

stagon 22

stagon 22

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης