"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

Εισήγηση Τζιτζικώστα για κοινό συνέδριο ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ – Ποιον προτείνει για πρόεδρο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Στη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ ο πρόεδρός της και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας πρότεινε στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) τη διοργάνωση από κοινού έκτακτου συνεδρίου, στις 16 και 17 Μαρτίου για τη μεταρρύθμιση του κράτους και την αποκέντρωση.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του e-ota.gr, o Απόστολος Τζιτζικώστας προτείνει για πρόεδρο του Συνεδρίου τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Το συνέδριο που έχει προαναγγείλει η ΚΕΔΕ έχει ως τίτλο «Μεταρρύθμιση & Ανασυγκρότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Δευτέρα 16 και Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Η πραγματοποίηση του συνεδρίου ανταποκρίνεται στη σχετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών, που συνέστησε «Επιτροπή για την προετοιμασία του Νόμου για την Μεταρρύθμιση και Ανασυγκρότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Κράτους». Στόχος του συνεδρίου είναι η αξιολόγηση, επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων, τόσο μεταξύ του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και μεταξύ των Περιφερειών και των Δήμων, καθώς και για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων προς τους Δήμους με συνακόλουθη εξασφάλιση των πρόσθετων οικονομικών πόρων και του προσωπικού.

Μια Διοικητική Μεταρρύθμιση του Κράτους που θα ενισχύει τον επιτελικό ρόλο του και θα ενδυναμώνει το ρόλο των Δήμων στην παροχή των υπηρεσιών στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, στην ανάπτυξη της χώρας και στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Στο Συνέδριο παράλληλα θα συζητηθούν σε θεματικές ενότητες:

– Η συμμετοχή των Ο.Τ.Α. στο νέο ΕΣΠΑ & τα Αναπτυξιακά Προγράμματα των Δήμων
– Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία
– Το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό.
– Η συνεργασία της Κ.Ε.Δ.Ε. με την Επιτροπή Ελλάδα 2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης