"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Εισβολή Ρουβίκωνα στον ΑΔΜΗΕ – Επεισόδια με αντιεξουσιαστές στη Θεσσαλονίκη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Από επεισόδια σημαδεύτηκε η σημερινή Κυριακή τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας έκανε ακόμα μία εισβολή σε δημόσιο κτήριο, αυτή τη φορά στον ΑΔΜΗΕ, την ώρα που ομάδα αντιεξουσιαστών στην Θεσσαλονίκη προκαλούσε επεισόδια στο κέντρο της πόλης. 

Τα μέλη της αναρχικής οργάνωσης «Ρουβίκωνας» προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία του ΑΔΜΗΕ στη συμβολή των οδών Δυρραχίου και Κηφισού, το μεσημέρι της Κυριακής.

Σε ανάρτησή του σε γνωστό αντιεξουσιαστικό site ο Ρουβίκωνας δηλώνει ότι προχώρησε στην κίνηση αυτή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις αποδοχών στελεχών του ΑΔΜΗΕ, καθώς και για την πρόθεση της ΔΕΗ να αναθέσει σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταρείες τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Από την επίθεση υπέστη ζημιές ένα αυτοκίνητο του οργανισμού που ήταν σταθμευμένο έξω από το κτίριο, ενώ φθορές προκλήθηκαν και σε τζαμαρία των γραφείων.

Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Στις 23 Νοέμβρη 2016 ένα τετράχρονο παιδί υπέστη σοβαρά εγκαύματα και κινδύνεψε να καεί ζωντανό όταν πήρε φωτιά το σπίτι του στη Λάρισα από αναμένα κεριά. Η ΔΕΗ είχε κόψει το ρεύμα στο συγκεκριμένο σπίτι αφού η οικογένεια, όντας φτωχή, αδυνατούσε να πληρώσει το λογαριασμό του ρεύματος, κάτι που γινεται κατα κόρον και σε χιλιάδες άλλες φτωχές οικογένειες».


Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Συμπλοκές σημειώθηκαν νωρίς το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι σημειώθηκε αναταραχή μεταξύ των αντιεξουσιαστών που χτύπησαν έναν άντρα, τον οποίο θεώρησαν «εθνικιστή». Άρχισαν να τον ξυλοκοπούν και τότε επενέβησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που έριξαν δακρυγόνα και η ένταση περιορίστηκε, ενώ έγιναν τρεις προσαγωγές που ακολούθως έγιναν συλλήψεις. 

Το κέντρο της πόλης ήταν απροσπέλαστο επί ώρες, με τουλάχιστον 15 κλούβες των ΜΑΤ παρατεταγμένες. Οι αναρχικοί πέταξαν πέτρες και μάρμαρα που έσπασαν από τα πεζοδρόμια, ενώ την ίδια ώρα οι επισκέπτες της πόλης, Έλληνες και ξένοι προσπαθούσαν από τη μια να γλιτώσουν και από την άλλη να καταλάβουν τι συμβαίνει!

Λίγο πριν τις έξι το απόγευμα ολοκληρώθηκαν και οι δύο πορείες που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η πορεία των μελών του «Ιερού Λόχου» και των εθνικιστικών οργανώσεων κατέληξε λίγο μετά τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και η πορεία των αντιεξουσιαστών κατέληξε στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Τις δύο πορείες ακολουθούσαν ισχυρές αστυνομικές προκειμένου να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να συναντηθούν.

Όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι πλέον ανοιχτοί.

protothema

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης