"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.5 C
Trikala

Εκδήλωση-αφιέρωμα στο δημοτικό τραγούδι

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 στο Μουσείο Τσιτσάνη παρουσιάζεται το βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά «Το Δημοτικό Τραγούδι. Αποτύπωση της ιδιοπροσωπίας του νεώτερου ελληνισμού»

Φωτογραφία του Sotiris Kirmpas.

Το κίνημα Άρδην και ο Λαογραφικός Όμιλος Ασκληπιός Τρικάλων διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά «Το Δημοτικό Τραγούδι. Αποτύπωση της ιδιοπροσωπίας του νεώτερου ελληνισμού», από τις Εναλλακτικές Εκδόσεις.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 και ώρα 8.00 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη στα Τρίκαλα.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Ασκληπιός κ. Γιάννης Σούλιος, ο συγγραφέας, λαογράφος και ερμηνευτής παραδοσιακών δημοτικών τραγουδιών κ. Σωτήρης Γοργογέτας και ο συγγραφέας, εκδότης και επικεφαλής του κινήματος Άρδην κ. Γιώργος Καραμπελιάς. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, μέλος του κινήματος Άρδην κ. Σωτήρης Κύρμπας.
Θα ακολουθήσει συναυλία δημοτικών τραγουδιών από ομάδα νέων σπουδαστών (οι περισσότεροι στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία). Θα τραγουδήσουν η Χριστίνα Μπελμέζου και η Ελένη Λεοντάκη, κλαρίνο ο Δημήτρης Καραβίδας και λαούτο ο Κώστας Γκότζιας που με την βοήθεια μουσικών επιμελείται το πρόγραμμα.
Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στα πλαίσια της εβδομάδας Μουσικής και Τέχνης που διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων και το Μουσείο Τσιτσάνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης