"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Εκεί όπου ο Τσιτσάνης και ο Καλδάρας πρωταγωνιστούν σε ένα μοναδικό έργο τέχνης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κατά την επίσκεψή μου στα Τρίκαλα το πρώτο αξιοθέατο που ήθελα να δω ήταν τα Μανάβικα. Πρόκειται για την ιστορία των Τρικάλων σε έναν τοίχο πολυκατοικίας. Εικόνες βγαλμένες από την καθημερινότητά μας. Το χθες «παντρεύεται» με το σήμερα και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Σημαντικά πρόσωπα του λαϊκού πενταγράμμου που λατρεύτηκαν από τους Τρικαλινούς, όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης και ο Απόστολος Καλδάρας, αλλά και απλοί πολίτες της πόλης, όπως ο μανάβης της λαϊκής και ο μικρός ποδοσφαιριστής που φορά τη φανέλα με τα χρώματα της ομάδας Α.Ο. Τρικάλων «ζωντανεύουν» σε ένα μοναδικό έργο τέχνης που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα.

Στα Μανάβικα, σε μία από τις πιο παλιές γειτονιές των Τρικάλων, Γάλλοι ζωγράφοι«μεταμόρφωσαν» έναν άχαρο τοίχο πολυκατοικίας, που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από την κεντρική πλατεία του δήμου σε μία μοναδική  τοιχογραφία, που θεωρείται ένα από τα αξιοθέατα των Τρικάλων και καθημερινά συγκεντρώνει εκατοντάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο.

Μέσα σε ένα μήνα, ο τοίχος ζωγραφίστηκε με ειδικά χρώματα, ενώ για τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια δεν θα υποστεί καμία αλλοίωση, όπως υποσχέθηκε ο υπεύθυνος των ζωγράφων. Μάλιστα μετά θα γίνει κανονικά η συντήρησή του, ενώ στη διάθεση των υπευθύνων υπάρχουν χρώματα σε περίπτωση που υποστεί νωρίτερα κάποια αλλοίωση.

Το έργο πραγματοποιήθηκε λόγω του διακρατικού προγράμματος «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Αστικής Ανάπτυξης σε Τοπικές Ζώνες Μικρής Κλίμακας», που ανέλαβε το ΠΕΠ Θεσσαλίας και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων, με αφορμή την αισθητική ανάπλαση όψεων των κτιρίων, το 2006.

travelgirl.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης