"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Εκπλήξεις και απορίες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ξυλα Μαυροματι 2
Δημήτριος Γιώτης : Με έκπληξη μάθαμε και στη συνέχεια η έκπληξη έγινε τεράστια όταν αντικρίσαμε από κοντά το <<θέαμα>>. Συγκεκριμένα και έπειτα από πληροφορίες συγχωριανών μας στο εξωκλήσι της Αγίας Αικατερίνης που βρίσκεται κοντά στη σπηλιά του Γ.Καραϊσκάκη και πάνω στο δρόμο που οδηγεί σ’ αυτή αντικρίσαμε μία τεράστια απόθεση κομμένων δέντρων από το παρακείμενο δάσος .

Όπως στη συνέχεια μάθαμε η Τ. Κοινότητα του Ελληνοπύργου [Γράλιστα ] διενήργησε υλοτόμηση για την παραπάνω υποτίθεται [το υποτίθεται με ερωτηματικό ] Τ. Κοινότητα .

Και εδώ έρχεται η απορία μου.
1ον ποιος αρμόδιος φορέας έλεγξε σε ποιο ακριβώς σημείο έγινε η υλοτόμηση;

2ον Εννοώ σε ποιανού ιδιοκτησία ; Του Ελληνοπύργου; Του Μαυρομματίου ; Πού τέλος πάντων;

3ο Έγινε κάποια συνεννόηση γι αυτό το θέμα με τους δύο Προέδρους των δύο χωριών; Ή έτσι με την υπόδειξη του Προέδρου της Γράλιστας [πάμε να κόψουμε ξύλα στο λόγγο] άρχισε ο <<εργολάβος>> να <<σαρώνει >> ότι έβρισκε μπροστά του ακόμη και μέσα σε ξένα <<χωράφια >> .

4ο Έγινε έλεγχος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των δύο συνορευόμενων χωριών ; Και αν ναι από ποιόν;

5ο ποιος έδωσε την άδεια τα κομμένα δέντρα να τοποθετηθούν δεξιά και αριστερά του έν λόγου δρόμου και πολλά ατάκτως εριμμένα, σε ένα δρόμο μάλιστα με καθημερινή διέλευση μικρών και μεγάλων οχημάτων που επισκέπτονται τη σπηλιά του Καραϊσκάκη; Ο κοινοτάρχης του Ελληνοπύργου; Ο πρόεδρος του Μαυρομματίου; Το Δασαρχείο Μουζακίου ; Το Δασαρχείο Καρδίτσας ; Ο Δήμος Μουζακίου; ΠΟΙΟΣ;
Ξυλα Μαυριματι  1
Επισκεπτόμενος το χώρο διαπίστωσα ότι μετά βίας περνά ένα μικρό όχημα και ο γύρω χώρος που <<διαβιούν >> οι υλοτόμοι ,οι οποίοι εκείνη την ώρα δεν ήταν εκεί ,[ Αλήθεια γιατί μόλις έγινε γνωστό το θέμα όλοι οι υλοτόμοι με τα Μουλάρια τους εξαφανίστηκαν και αγνοείται η τύχη τους από τότε;] μου θύμισε έντονα περιοχές της Αμερικής με τα παράνομα αποστακτήρια .

Ποιος κύριοι της Τ.Α. θα δώσει τελικά άδεια να μεταφερθούν τα κομμένα δέντρα με τριαξονικά και μεγάλα φορτηγά από τον ίδει πολύπαθο ασφαλτοστρωμένο δρόμο που με τεράστιο κόπο καταφέραμε να κατασκευάσουμε και σε μερικά σημεία έχει καταστραφεί ;

Κύριοι όλων των βαθμίδων της Τ. Αυτοδιοίκησης του Δήμου Μουζακίου και του Δασαρχείου της περιφέρειάς του, λάβετε ΤΩΡΑ τα κατάλληλα <<μέτρα>> για να μην επιστρέψουμε σε εποχές κατ’ εμέ μη πολιτισμένες.
Δημήτριος Γιώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης