"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23 C
Trikala

Εκτός τόπου και χρόνου το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

DIODIA

Του Χρήστου Σταμόπουλου : Ομοθυμαδόν με 45-0 απέρριψε σχέδιο ψηφίσματος για κατάργηση των διοδίων το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων. Ήταν το θέμα που κυριάρχησε στην τελευταία συνεδρίασή του και είχε τεθεί απ’ το Κίνημα Δεν Πληρώνω – Μέτωπο Λαού Τρικάλων.
Το Κίνημα αναφέρθηκε διεξοδικά στα πιο πυκνά και ακριβά διόδια παγκοσμίως που διαθέτει η Ελλάδα της κρίσης και της εξαθλίωσης του λαού της, στο διαρκές οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο των διοδίων, στο οποίο συμπράττουν το μεγάλο εργολαβικό κατεστημένο και οι συνεργαζόμενες πολυεθνικές με το μνημονιακό πολιτικό προσωπικό της διαπλοκής και της κλεπτοκρατίας. Μίλησε για «φυλάκια κατοχής» που φυτρώνουν σαν μανιτάρια στο εθνικό οδικό μας δίκτυο, καταστρατηγώντας Σύνταγμα, Δημοκρατία, ελευθερίες και δικαιώματα των πολιτών, οδηγώντας καθημερινά χιλιάδες οδηγούς (πολίτες και επαγγελματίες), να τα παρακάμπτουν, λόγω οικονομικής αδυναμίας, μέσα από παράδρομους και χωματόδρομους με κίνδυνο της ζωής τους.
DIMOTIKO SYMBOYLIO
Το Κίνημα υπενθύμισε πως με την ολοκλήρωση της Ε-65 τα διόδια στον Νομό Τρικάλων θα τριπλασιασθούν (από 1 σήμερα – Μαλακάσι – θα γίνουν 3) και επισήμανε πως τα διόδια δεν είναι μόνο αντικοινωνικά, είναι και αντιαναπτυξιακά.
Το Κίνημα παρουσίασε σχέδιο ψηφίσματος που ζητούσε από τη σημερινή κυβέρνηση να προχωρήσει σε:
→ Πλήρη κατάργηση των διοδίων, αφού προηγηθεί η καταγγελία των αποικιοκρατικών συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων,

→ Κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων Ρέππα – Βορίδη,

→ Απόσυρση της Αστυνομίας απ’ τους σταθμούς των διοδίων,

→ Κατάργηση του 20πλάσιου,

→ Άμεση διακοπή εργασιών σε υπό κατασκευή σταθμούς,

→ Με νόμο κατάργηση των δικών σε βάρος πολιτών,

→ Σταμάτημα των διαδικασιών παραχώρησης της Εγνατίας Οδού στους ιδιώτες, για εκμετάλλευση.

→ Την κατασκευή και συντήρηση των εθνικών μας δρόμων να την αναλάβει δημόσιος φορέας.
diodia1

Στου κουφού την πόρτα…

Με δεδομένο ότι μεγάλες Περιφέρειες της χώρας (Θεσσαλίας, Αττικής…), αλλά και Δήμοι (Λάρισας κ.λπ.) έχουν ταχθεί ήδη υπέρ της κατάργησης ή της απομάκρυνσης των διοδίων ή της καταγγελίας απ’ την κυβέρνηση των συμβάσεων παραχώρησης, κάθε καλόπιστος Τρικαλινός θα μπορούσε να ευελπιστεί πως ανάλογη θα ήταν και η στάση και ευαισθησία των δικών του αιρετών αρχόντων απέναντι στον φτωχοποιημένο λαό. Αμ δε! Τίποτα απ’ όλα αυτά! Αντίθετα: τυφλή άρνηση, με ή χωρίς περικοκλάδες!

Σημερινός και πρώην Δήμαρχος, ως ακραιφνείς νεοφιλελεύθεροι, συντάχτηκαν με το υπάρχον καθεστώς παραχώρησης των εθνικών δρόμων στις εταιρίες, χαρακτηρίζοντας τις προτάσεις του σχεδίου ψηφίσματος «λαϊκισμό», «έλλειψη ρεαλισμού» και «έλλειψη σοβαρότητας», παραμένοντας κυνικά ασυγκίνητοι που χιλιάδες συμπολίτες τους αδυνατούν να πληρώσουν διόδια. Αποκαλύφτηκε πως Παπαστεργίου και Λάππας «ενωμένοι σε σώμα ένα», με ταυτόσημη εντελώς πολιτική, παραμένουν οι εκπρόσωποι του Σαμαρο-βενιζελισμού στα Τρίκαλα. Δίδυμη νεοφιλελεύθερη μαυρίλα στον τόπο μας. Έτσι φάνηκε πως η αντιπαράθεσή τους στις τελευταίες εκλογές ήταν χωρίς πολιτικό διακύβευμα, αλλά μόνο για την καρέκλα. Η κατάπτωση της πολιτικής.

Στην ίδια πολιτική κατεύθυνση – με κάποια προσπάθεια όμως κατανόησης των δυσκολιών της συγκυρίας – κινήθηκαν και οι δύο άλλες ελάσσονες παρατάξεις της δεξιάς.

Η τοποθέτηση του εκπροσώπου του «Φυσάει Κόντρα» αποτέλεσε έκπληξη. Από αλλού ξεκίνησε και αλλού έφθασε. Ενώ άρχισε με τη φράση πως οι δρόμοι είναι δημόσιο αγαθό, που ανήκουν σε όλους, κατέληξε ότι οι χρήστες των δρόμων πρέπει να τους πληρώνουν (αλλιώς θα επιβαρύνονται όσοι ταξιδεύουν με… το τραίνο!, είπε χαρακτηριστικά), και πως διόδια πάντα θα υπάρχουν, γιατί υπήρχαν από πάντα! Αποθέωση της εμπορευματοποίησης. Αντιφάσεις, σύγχυση και «πολιτικός ρεαλισμός».

Η παράταξη όμως που έκλεψε την παράσταση στη συνεδρίαση ήταν η παράταξη του ΚΚΕ. Αν και συμφωνούσε με τα αιτήματα του σχεδίου ψηφίσματος, ωστόσο προχώρησε σε ολομέτωπη επίθεση κατά του προτεινόμενου ψηφίσματος και του Κινήματος που το εμπνεύστηκε, γιατί τάχα… δεν ανεδείκνυε τις αιτίες του προβλήματος! Θα μπορούσε να πρότεινε βελτιώσεις του, αν ήταν πραγματικά αυτός ο λόγος. Αντ’ αυτού εξετράπη σε υστερική επίθεση κατά των εκπροσώπων του Κινήματος και αλαζονική επίδειξη μοναδικότητας επαναστατικής δύναμης! Το ΚΚΕ τόσο πολύ ενοχλείται, όταν έρχεται αντιμέτωπο με κινήματα που δεν τα ελέγχει και τα οποία με τον ριζοσπαστισμό και τη συνέπειά τους νιώθει ότι το ξεπερνούν!

Αισθανόμαστε πραγματικά θλίψη που ένα κόμμα, το οποίο τόσα πολλά έχει προσφέρει κατά το παρελθόν στο λαό και την πατρίδα και το οποίο εξακολουθεί να φέρει στον τίτλο του το «κομμουνιστικό», σήμερα έχει εξελιχθεί σε δύναμη απαξίωσης και πολιτικής καταστολής των λαϊκών κινημάτων. Η παρατήρησή μας αυτή σε καμιά περίπτωση δεν αφορά τους χιλιάδες ανιδιοτελείς και αγνούς αγωνιστές που ακολουθούν το κόμμα αυτό με τον ιστορικό τίτλο του ΚΚΕ. Όπως λειτουργεί σήμερα το ΚΚΕ, δυστυχώς δίνει μεγάλη χαρά στο κατεστημένο. Έχει διαμορφωθεί πλέον σε κόμμα που υπάρχει και λειτουργεί για τον εαυτό του και όχι για τον λαό.

Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων έδειξε περίτρανα και χωρίς καμιά αμφιβολία πως οι «αιρετοί του λαού» εκεί μέσα είναι πολύ μακριά από τον πόνο, τα δάκρυα, τις πρωτοφανείς δυσκολίες και κακουχίες που περνά σήμερα ο λαός. Γι’ αυτό και τα ζητήματα που αναδεικνύουν τα λαϊκά κινήματα τους φαίνονται… «εξωγήινα»! Ζουν κλεισμένοι στον κόσμο τους, σε βαθμό που έχουν χάσει εντελώς το στοιχειώδες λαϊκό αισθητήριο.

Όταν όμως αυτές οι διαπιστώσεις μας αφορούν και τις αριστερές (με ή χωρίς εισαγωγικά;) παρατάξεις, η θλίψη μας μεγεθύνεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης