"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Εμφαση στη βιώσιμη κινητικότητα δίνει ο Δήμος Τρικκαίων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το άμεσο ενδιαφέρον του Δήμου για νέα πνοή στην κίνηση και κυκλοφορία στην πόλη, με την πλήρη ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας, κατέδειξε η σημερινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο αντιδήμαρχος Ποιότητας ζωής και Περιβάλλοντος, κ. Γιάννης Κωτούλας.
Μια σύσκεψη με τη συμμετοχή φορέων που εμπλέκονται ή σχετίζονται – σε πρώτη φάση – με την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για τη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Αυτή, ορίστηκε και για φέτος να υλοποιηθεί το διάστημα 16 -22 Σεπτεμβρίου. Η νέα δημοτική αρχή έχει διακηρύξει ότι θα προωθήσει μια ουσιαστικότερη σχέση του δημότη – πολίτη με τη βιώσιμη κινητικότητα, με άμεσες, σταθερές και ουσιαστικές λύσεις. Κυρίως, όμως, προωθώντας την απόκτηση Παιδείας από όλους τους πολίτες, για:
– χρήση ποδηλάτου
– άσκοπη χρήση ιδιωτικών αυτοκινήτων
– «στροφή» στα μέσα μαζικής μεταφοράς
– αλλαγή στον τρόπο κίνησης στην πόλη
– έμφαση και ανάδειξη ποδηλατικών διαδρομών πέριξ της πόλης, με επίκεντρο διαδρομές στα γύρω χωριά
– νέα ώθηση στην απόκτηση νοοτροπίας, με βάση την οποία πολιτισμός νοείται και ο σεβασμός των πεζών στις διαβάσεις (την πανελλήνια «πρωτιά» για την οποία έχει η πόλη των Τρικάλων)
– διαδρομές περιπάτου στον Δήμο
– σύνδεση της νέας συνείδησης των πολιτών ως προς την κινητικότητα, με την άθληση, την καθημερινή υγεία και τη βελτίωσή της.
Ολοι αυτοί οι στόχοι ξεκινούν από την υλοποίηση του προγράμματος δράσεων που ετοιμάζει ήδη η νέα δημοτική αρχή. Ο κ. Κωτούλας συσκέφθηκε σήμερα με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους φορέων. Συγκεκριμένα, με τους:
– Αστυνόμο β΄ κ. Νίκη Κόφφα, από το τμήμα Τροχαίας Τρικάλων
– Πρόεδρο Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων κ. Βασ. Τζατζάκη
– Πρόεδρο Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων κ. Δημ. Ιωάννου
– Εκπρόσωπο Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ελένη Γιοντζή
– Εκπρόσωπο Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αλεξ. Κόφφα
– Τους υπαλλήλους κ.κ. Παπαδογιάννη, Μπράκη, Αλμπάνη, Τζίκα, Αντωνιάδη από τα τμήματα Περιβάλλοντος και Πολεοδομικών Εφαρμογών, καθώς και τη Δ/νση Επιχειρησιακού Εργου.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι προτάσεις της δημοτικής αρχής για το σύνολο των δράσεων τη συγκεκριμένη εβδομάδα, η οποία συμπίπτει με τη διοργάνωση της ετήσιας πανήγυρης. Τούτο σημαίνει ότι επιχειρείται η σύζευξη των ιδεών, τόσο με το όφελος της πόλης στον εμπορικό τομέα, όσο και με τη δοκιμαστική εφαρμογή δράσεων προς όφελος της κυκλοφορίας στην πόλη.
Οι ιδέες συζητήθηκαν εκτενώς και σε επόμενη συνάντηση θα οριστικοποιηθούν, αφού ενημερωθούν και τα ΔΣ των δύο ΚΤΕΛ. Ιδιαιτέρως σημαντική ήταν η συμβολή της εκπροσώπου της Τροχαίας, ενώ η συμμετοχή των μαθητών στα πρόγραμμα, με στόχο τη διαμόρφωση συνείδησης περί τα κυκλοφορικά, είναι μια εκ των ων ουκ άνευ δράση.
Θα ακολουθήσει επόμενη σύσκεψη, στην οποία θα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα των δράσεων, που θα έχουν ως στόχο την αλλαγή – διαμόρφωση συνείδησης στους δημότες, προς όφελος όλων. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί δημοσίως και οι δημότες θα κληθούν να μετάσχουν στη μεγάλη γιορτή για τη βιώσιμη κινητικότητα.

viosimi3 viosimi1 viosimi2

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης