"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Ενα υπέροχο ταξίδι κλασσικής μουσικής στα Τρίκαλα!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Aristoteleio Odeio

Το Αριστοτέλειο Ωδείο και η πόλη μας είχε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσει το Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου με τον εξαιρετικό και διεθνούς φήμης Ιταλό πιανίστα Daniele Petralia. Για μια ολόκληρη εβδομάδα οι νεαροί σπουδαστές μας ταξίδευαν στον υπέροχο κόσμο της κλασικής μουσικής μέσα από τις μοναδικές συναυλίες που έδιναν, τις περισσότερες φορές στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αριστοτελείου Ωδείου. Οι συμμετέχοντες, που ήρθαν από όλες τις γωνιές του κόσμου (Η.Π.Α., Ρωσία, Ιαπωνία, Φινλανδία, Βουλγαρία, Ιταλία και Ελλάδα), είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αλλά και να λάβουν ενεργό μέρος στα μαθήματα με το διάσημο παιδαγωγό και διακεκριμένο σολίστα Petralia. Επίσης, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ είχαν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν την πόλη μας, να γευτούν τις τοπικές γεύσεις και να επισκεφθούν τα Μετέωρα γεγονός που τους ενθουσίασε όλους ανεξαιρέτως. Η άρτια διοργάνωση, ο συνδυασμός μαθημάτων και μελέτης, καθώς και οι εξαίρετες συνθήκες διαμονής και σίτισης συνέβαλαν στη δημιουργία ενός ιδανικού περιβάλλοντος για την ανταλλαγή απόψεων, τη γνωριμία και την ανάπτυξη δεσμών φιλίας.
Aristoteleio Odeio

Αυτό το μεγάλο μουσικό γεγονός ολοκληρώθηκε με θερμά χειροκροτήματα την περασμένη Κυριακή (19/04/2015) στο Πνευματικό Κέντρο, όπου οι νεαροί πιανίστες εμφανίστηκαν σε ένα μοναδικό γκαλά κοντσέρτο, χαρίζοντας για μια ακόμη φορά στους ακροατές τους διάσημες μουσικές μελωδίες. Χάρη στην πολύτιμη αρωγή των χορηγών μας- το Δήμο Τρικάλων, την εφημερίδα “Ερευνα”, το τηλεοπτικό κανάλι “ΤΡΤ”, το ξενοδοχείο “Ντιβάνι” και την ταβέρνα “Παλιά Ιστορία”- το Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και φιλοδοξούμε πως αυτό το σπουδαίο εγχείρημα στο μέλλον θα γίνει θεσμός.
Παρακάτω παρατίθενται τα ονόματα όλων των συμμετοχόντων στο Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου και οι χώρες που εκπροσωπούσαν:
1) Αλεξάνδρα Ευσταθιάδη (Ελλάδα)
2) Αποστολία Αναστασίου (Ελλάδα)
3) Βασιλίνα Ανδριώτη (Ελλάδα)
4) Irina Bogdanova (Ρωσία)
5) Giussepe Campione (Ιταλία)
6) Junko Mashima (Ιαπωνία)
7) Kristina Annamukhamedova (Φινλανδία)
8) Lili Bogdanova (Βουλγαρία)
9) Marina Staneva (Βουλγαρία)
10) Mario Galifi (Ιταλία)
11) Miriam Giuffrida (Ιταλία)
12) Νάντια Κοφίνα (Ελλάδα)
13) Riccardo Insigna (Ιταλία)
14) Sava Vuton (Βουλγαρία)
15) Tanya Vegvary (Η.Π.Α.)
Διοργάνωση του Φεστιβάλ:
Καθηγητής του σεμιναρίου: Daniele Petralia
Καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου : Γιολάντα Ζάχου- Ζιάκα
Συντονίστρια και γραμματέας: Αντουανέτα Ζιάκα
Σύνταξη άρθρου: Ευσταθιάδη Αλεξάνδρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης