"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Εντός της εβδομάδας αποφασίζουν οι Τρικαλινοί αγρότες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αναμένεται να διοργανώσουν σύσκεψη προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις για την μορφή των αγροτικών κινητοποιήσεων που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να αποφασίσουν οι αγρότες των Τρικάλων τη μορφή των κινητοποιήσεων στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων. Το βράδυ της Δευτέρας αγρότες των Τρικάλων και μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» συμμετείχαν στην πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Φάρσαλα.

Στην σύσκεψη αναλύθηκαν τα αγροτικά προβλήματα και έγινε αξιολόγηση των μέχρι τώρα κυβερνητικών ρυθμίσεων και εξαγγελιών, αλλά ταυτόχρονα καταγράφηκαν οι διαθέσεις του αγροτικού κόσμου σε σχέση με την έναρξη ενός νέου κύκλου κινητοποιήσεων.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε το στήσιμο κατά τόπους μπλόκων σε όλη τη Θεσσαλία την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου.

Οι δύο βασικοί ομιλητές, οι πρόεδροι των Ενωτικών Ομοσπονδιών Λάρισας Ρίζος Μαρούδας και Καρδίτσας Κώστας Τζέλλας, ανέφεραν πως με αγώνα και μόνο θα μπορέσουν να πάρουν μία ανάσα και φέτος είναι εφικτό να πιεστεί η κυβέρνηση με την έξοδο των τρακτέρ αλλά και το πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 1 του Φλεβάρη, ώστε να πάρουν το αγροτικό πετρέλαιο που αποτελεί και προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως αποφασίστηκε οι αγρότες της Καρδίτσας θα στήσουν μπλόκο στον Ε-65 οι αγρότες ενώ εκείνοι της Λάρισας αναμένεται να στήσουν μπλόκο σε κομβικά σημεία του νομού.

Η προσοχή πλέον στρέφεται στις πρωτοβουλίες που θα αναπτύξουν οι αγρότες των Τρικάλων. Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» αναμένεται να συγκαλέσει μέσα στις επόμενες ημέρες σύσκεψη προκειμένου να ενημερώσει τους αγρότες για τις αποφάσεις της πανελλαδικής σύσκεψης που διεξήχθη στα Φάρσαλα και να αποφασίσει την μορφή κινητοποιήσεων που θα λάβει από την ερχόμενη Δευτέρα.

Μέχρι στιγμής οι αγρότες των Τρικάλων μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους γύρω από τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν τις επόμενες ημέρες σχετικά με την μορφή κινητοποιήσεων. Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μετά από συζήτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σενάρια που επικρατούν στην παρούσα φάση είναι τρία. Οι αγρότες να μεταβούν στην Καρδίτσα και στο Ε-65 συγκροτώντας ένα ισχυρό μπλόκο. Το δεύτερο σενάριο αναφέρει οι αγρότες να μεταβούν στην Λάρισα συμμετέχοντας σε ένα από τα μπλόκα που θα στηθούν εκεί και το τρίτο και τελευταίο να σχηματίζουν ένα μπλόκο στο νομό Τρικάλων.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός της εβδομάδας κι όλα θα κριθούν από την διάθεση των Τρικαλινών αγροτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης