"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

«Εξαγγελίες χωρίς φιλότιμο! Οι ανερμάτιστες παροχές του κ. Τσίπρα και της παρέας του στη ΔΕΘ»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Του Θανάση Λιούτα 

Υπάρχει μια ελληνική λέξη που δύσκολα μεταφράζεται στις υπόλοιπες γλώσσες του κόσμου. Αυτή είναι το φιλότιμο και όταν χαθεί αυτό τι να τις κάνεις τις ψευτοπαροχές. Το φιλότιμο το έχουν χάσει (αμφιβάλω αν το είχαν ποτέ) προ πολλού ο κ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Κι αυτό γιατί αν υπήρχε έστω και λίγο φιλότιμο, δεν θα πήγαινε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ να εξαγγείλει παροχές από τον κουμπαρά του υπέρ-πλεονάσματος (που προήλθε από την υπέρ-φορολόγηση που με τη σειρά της ήταν αποτέλεσμα του αχρείαστου 3ου μνημονίου το οποίο έφερε ο κ. Τσίπρας και η παρέα του), που  γονάτισε ευρεία στρώματα της ελληνικής κοινωνίας με πρώτη και δυστυχώς πιο λαβωμένη, τη μεσαία τάξη. Στην ουσία τι είπε; Θα επιστρέψω εκεί που θέλω εγώ, με τα δικά μου (τις περισσότερες φορές μικροκομματικά και ψηφοθηρικά κριτήρια) μερικά ψίχουλα από τα πολλά  που άδικα σας πήρα μέσω της ανελέητης φοροεπιδρομής που έχει γονατίσει την ελληνική κοινωνία!
Ο κ. Τσίπρας δεν μπήκε καν στον κόπο να βρει αυτές τις παροχές. Πήρε την προ διετίας πρώτη ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, στη ΔΕΘ και «έκλεψε» κομμάτια της, όπως αυτή της μείωσης κατά  30% στον ΕΝΦΙΑ και της μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων από το απαγορευτικό 29% που είναι σήμερα, στο επίσης υψηλό (αν αναλογιστεί κανείς ότι η φορολογία στις γειτονικές χώρες είναι κάτω του 10%) 26%.  Μόνο που υπάρχει μια βασική ειδοποιός διαφορά. Οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι ανερμάτιστες εξαγγελίες, όπως αυτές του κ. Τσίπρα, χωρίς σχέδιο, στόχο και αναπτυξιακό αποτέλεσμα. Είναι αποτέλεσμα μιας συνολικής προσέγγισης της οικονομίας που ως στόχο έχει τη διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας της χώρας αλλά και της ενίσχυσης της αναπτυξιακής διαδικασίας.
Αυτή την αναπτυξιακή διαδικασία που είναι προϋπόθεση οικονομικής επιβίωσης για τη χώρα  μπορεί να εγγυηθεί μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία. Κι αυτό γιατί έχει ένα συνολικό σχέδιο για την οικονομία το οποίο θα αναλύσει το ερχόμενο Σάββατο στη ΔΕΘ. Ένα σχέδιο που εγγυάται τη σταθερότητα, την ανάπτυξη αλλά και την κοινωνική δικαιοσύνη. Και κυρίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλη του την πολιτική διαδρομή έχει αποδείξει ότι έχει συνέπεια λόγων και έργων. Έχει φιλότιμο και ως πρωθυπουργός, αυτή τη φορά, θα το αποδείξει στην πράξη.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης