"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση… Άλλα πέντε κρούσματα στην Παραμυθιά, σπεύδει ο ΕΟΔΥ, κλείνουν τα σχολεία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εξαιρετικά άσχημη τροπή… Λίγες ώρες μετά τα δύο κρούσματα κορωνοιού, επιβεβαιώθηκαν άλλα πέντε με αποτέλεσμα η Παραμυθιά να τίθεται σε κατάσταση συναγερμού και να εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο της τοπικών περιοριστικών μέτρων.

Τα πέντε νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής και αποτελούν επαφές των πρώτων. Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς ενώ εκφράζονται έντονοι φόβοι για διασπορά λόγω των επαφών που είχαν τα ήδη επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Στην Παραμυθιά σπεύδει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να δώσει επιτόπου κατευθύνσεις για τις περαιτέρω ενέργειες.
Τα δείγματα είχαν ληφθεί το πρωί, τα περισσότερα από το Νοσοκομείο Φιλιατών και τα αποτελέσματα γνωστοποιήθηκαν επίσημα το βράδυ της Κυριακής.


Ήδη δύο αδελφές, 52 και 59 χρονών είχαν μεταφερθεί και νοσηλεύονται στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Φιλιατών όπου είχε μεταφερθεί η 52χρονη έχει τεθεί σε καραντίνα και τις επόμενες μέρες θα υποβληθεί σε τεστ ενώ τεστ αναμένεται να γίνει σε όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας της Παραμυθιάς.


Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και αποδεικνύει πως οι στιγμές χαλάρωσης μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλα προβλήματα.


Η επίσημη ανακοίνωση
Από τον έλεγχο των δειγμάτων που έγινε από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διαπιστώθηκαν άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών.
Το γεγονός αυτό συνθέτει μια εξαιρετική ιδιάζουσα περίπτωση για την Ήπειρο και μετά από επικοινωνία του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργου αύριο Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να επισκεφθεί την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.
Το Νοσοκομείο Φιλιατών και το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για τη λήψη όλων των ενδεικνυόμενων προληπτικών μέτρων.
Με οδηγίες του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και σε συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η ιχνηλάτηση των επαφών θα συνεχιστεί εξονυχιστικά και τις επόμενες ημέρες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
Μετά από συνεννόηση Δ/σης Πολιτικής Προστασίας και Δήμου Σουλίου, αύριο δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παραμυθιά,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης