"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Επένδυση 750.000 € στο Κλειστό των Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με ποσό 750.000€ ο Δήμος Τρικκαίων αναβαθμίζει ενεργειακά το κλειστό γυμναστήριο στην Κατσιμήδου. Και εξοικονομεί χρήματα από την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθιστώντας το νεότερο κλειστό των Τρικάλων, πιο έτοιμο και πιο σύγχρονο για φιλοξενία αθλητικών δράσεων. Συνεχίζει, έτσι, τις εργασίες αναβάθμισης συνολικά του κλειστού αυτού γυμναστηρίου.
Μπορεί να είναι ειρωνεία της τύχης, το ότι αυτή η πρόταση αναβάθμισης υποβάλλεται την περίοδο του υποβιβασμού της μπασκετικής ομάδας στην Α2, αλλά αυτές τις ημέρες δημοσιοποιήθηκε η σχετική πρόσκληση για το έργο. Συγκεκριμένα, η πρόσκληση έγινε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» 2014–2020 του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Το έργο ονομάζεται «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΤΣΙΜΗΔΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ» και το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων το βράδυ της Πέμπτης 10 Μαΐου 2018 ενέκρινε την υποβολή κατάθεσης της σχετικής πρότασης.
Πρόκειται ουσιαστικά για πλήρη αναβάθμιση σε επίπεδο ενέργειας για μια τόσο μεγάλη αθλητική εγκατάσταση. Σύμφωνα με τη μελέτη – που θα υποβληθεί τοπ αργότερο μέχρι τη ερχόμενη Τρίτη 15 Μαΐου 2018, θα γίνουν οι εξής εργασίες:
1. Κατασκευή συστήματος εξωτερικής  θερμοπρόσοψης
2.Τοποθέτηση εξωτερικά θερμομονωτικού πάνελ
3.
 Αποξήλωση της αυλακωτής λαμαρίνας της στέγης του παλαιού τμήματος και τοποθέτηση πάνελ πολυουρεθάνης
4. Τοποθέτηση εξωτερικά θερμομονωτικού πάνελ πολυουρεθάνης
5.
 Αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων του παλαιού τμήματος
6.
 Αναβάθμιση συστημάτων  σε θέρμανση, ψύξη, μηχανικού αερισμού και Ζεστού Νερού Χρήσης μέσω Κεντρικής Κλιματιστικής μονάδας η οποία θα τροφοδοτείται  από αντλία θερμότητας και συστοιχία λεβητών φυσικού αερίου.
7. Τοποθέτηση ηλιοθερμικού συστήματος για παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης με υποστήριξη από το φυσικό αέριο
8. Αντικατάσταση  όλων των παλαιών φωτιστικών συμβατικού τύπου με προβολείς τεχνολογίας LED υψηλής ποιότητας και φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, με σκοπό τη μείωση της εγκατεστημένης ισχύος και κατά συνέπεια τη μείωση  της ενεργειακής κατανάλωσης, καθώς και την κάλυψη των απαιτούμενων σταθμών φωτισμού στις ζώνες τεχνητού φωτισμού του κτιρίου.

  1. Εγκατάσταση επιπλέον προβολέων τεχνολογίας LED υψηλής ποιότητας καθώς και η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος αυτοματισμού Dimming για τον φωτισμό του αγωνιστικού χώρου, με τη δυνατότητα επιλογής διακριτών επιπέδων φωτισμού (στάθμες φωτισμού) ανάλογα με τη χρήση του αγωνιστικού χώρου (Αγώνες με τηλεοπτική κάλυψη, Αγώνες Α’ Κατηγορίας, Λοιποί Αγώνες, Προπόνηση).

Μαζί με τη σχετική μελέτη, το έργο προϋπολογίζεται στα 750.000€ και ουσιαστικά δίνει νέα ενεργειακή – και επομένως, χρηστική – μορφή στο δεύτερο κλειστό γυμναστήριο των Τρικάλων.

Το έργο αυτό έρχεται ως συνέχεια των εργασιών αναβάθμισης που είχαν γίνει το καλοκαίρι του 2017. Τότε ο Δήμος Τρικκαίων με δικά του χρήματα προχώρησε σε αλλαγή του παρκέ, σε νέα διαγράμμιση, σε βάψιμο σχεδόν όλων των χώρων και προσόψεων, σε ανακατασκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων, σε συντήρηση και αναβάθμιση στις τουαλέτες, στα αποδυτήρια και στο ιατρείο του γηπέδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης