"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Επίθεση Ρουβίκωνα με βαριοπούλες στην Περιφέρεια Αττικής

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μέλη του «Ρουβίκωνα» έκαναν έφοδο, νωρίς το πρωί, στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής, στη λεωφόρο Συγγρού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, προκάλεσαν φθορές με βαριοπούλες στην είσοδο του κτιρίου, από την οδό Λεμπέση, ενώ πέταξαν μπογιές και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Η αστυνομία απέκλεισε την κεντρική είσοδο και οι υπάλληλοι εισέρχονταν στο κτίριο από παράπλευρη είσοδο.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται ότι ο «Ρουβίκωνας» προχώρησε στην ενέργεια αυτή με αφορμή τους θανάτους στη Μάνδρα αλλά και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες ενώ επιρρίπτει ευθύνες στον κρατικό μηχανισμό.

Στο κείμενο που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ποιός φταίει αλήθεια για το Έγκλημα στην Μάνδρα; Ποιός φταίει για 20+ νεκρούς και για τον αφανισμένο πλούτο ανθρώπων της τάξης μας; Φταίνε οι προηγούμενες δημοτικές αρχές; Η μήπως φταίνε οι παρούσες; Φταίει η πολεοδομία; Το δασαρχείο; Φταίει η περιφέρεια; Οι προηγούμενες περιφερειακές αρχές ή οι παρούσες; Η μήπως φταίει η κυβέρνηση, η καταστροφή του κοινωνικού κράτους, η ΕΕ και το ΔΝΤ με τα μνημόνια; Ο καπιταλισμός δεν φταίει; Και ποιός καπιταλισμός, ο μεγάλος ο καθωσπρέπει που χαράζει πολιτικές ή η λούμπεν αστική τάξη των τοπικών έργων, του real estate και των αυθαίρετων. Η αντίληψη για το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή; Το αστείο είναι ότι η ευθύνη ανήκει όντως σε όλους τους.

Κομμάτι το κομμάτι, η πολεοδομία έγκρινε αμαξοστάσιο, ο τοπικός fixer εργολάβος αυθαιρέτων βόλεψε τη βίλα με την πισίνα πάνω στο ρέμα, το δασαρχείο είχε κάνει τη δουλειά πριν χρόνια, προηγούμενες και τωρινές δημοτικές αρχές συνέχισαν να πατάνε στο status και να βολεύονται (ή και να βολεύουν δικούς τους), κονδύλια το κράτος δεν έχει να δώσει γιατί δεν το αφήνει η επιτροπεία, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι υποστελεχωμένοι, ο τοπικός προύχοντας λαδώνει τους πάντες. Και όλα αυτά ισχύουν όπως άλλη μια φορά ακούσαμε και σε αυτή την “καταστροφή”. Και το πιθανότερο είναι πραγματικά να μην μπορούν να καταλογιστούν κανενός είδους ποινικές ευθύνες για πράξεις ή παραλείψεις. Κι όσο για τις πολιτικές, άμα τις διαιρέσεις δια εκατό υπεύθυνους, αναλογεί ελάχιστη στον καθένα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης